Νέα, βελτιωμένη συμφωνία για το Brexit υποσχέθηκε να φέρει η Μέι

19/05/19 • 10:53 | UPD 19/05/19 • 10:53

Newsroom eleftherostypos.gr

Ηδη, η Μέι έχει ηττηθεί τρεις φορές έως τώρα, στην προσπάθειά της να περάσει τη συμφωνία του Brexit από τη Βουλή των Λόρδων

Η Τερέζα Μέι υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει μια «νέα γενναία προσφορά» στους βουλευτές, με βελτιωμένη δέσμη μέτρων, στην ύστατη προσπάθειά της να εγκρίνει το κοινοβούλιο τη συμφωνία για το Brexit.

Ηδη, η Μέι έχει ηττηθεί τρεις φορές έως τώρα, στην προσπάθειά της να περάσει τη συμφωνία του Brexit από τη Βουλή των Λόρδων. Τώρα, η κυβέρνηση θα καταθέσει τη νομοθεσία για την εφαρμογή της συμφωνίας προκειμένου να ψηφιστεί στις αρχές Ιουνίου. «Οποια κι αν είναι η έκβαση των οποιονδήποτε ενδεικτικών ψηφοφοριών, δεν θα ζητήσω απλώς από τους βουλευτές να ξανασκεφτούν. Θα τους ζητήσω να εξετάσουν μια νέα και βελτιωμένη συμφωνία με φρέσκια ματιά και να την στηρίξουν», έγραψε η Μέι στην εφημερίδα Sunday Times.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα συμβουλευτεί το υπουργικό συμβούλιο για τις προτεινόμενες αλλαγές στη συμφωνία για το Brexit, προκειμένου να εξασφαλίσει διακομματική στήριξη, αναφέρει η ίδια εφημερίδα. Το υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσει και σχέδια για ενδεικτικές ψηφοφορίες, προκειμένου να καθορίσει ποιες προτάσεις μπορούν να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αναφέρουν οι Sunday Times, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Copy link
Powered by Social Snap