ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών

25/04/19 • 13:14 | UPD 25/04/19 • 13:33

Newsroom eleftherostypos.gr

Μετά από έντονη φημολογία πολλών μηνών, ο Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε τις φήμες που τον ήθελαν να διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσημα, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Μετά από έντονη φημολογία πολλών μηνών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ομπάμα, επιβεβαίωσε τις φήμες που τον ήθελαν να διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θέτει υποψηφιότητα επειδή οι «βασικές αξίες» των ΗΠΑ, «η δημοκρατία μας… ό, τι έχει κάνει την Αμερική, την Αμερική, διακυβεύεται».

Σε ένα τηλεοπτικό μήνυμα που ξεκίνησε την καμπάνια του, ο Μπάιντεν ξεκινάει με μια αναφορά στο Charlottesville και την πορεία της «λευκής υπεροχής» που έλαβε χώρα εκεί το 2018. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η αντίδραση του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ στην εκδήλωση, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αντι-διαδηλωτής, απειλεί τις αξίες των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν θεωρείται ο ιδανικός υποψήφιος μεταξύ των Δημοκρατικών, δεδομένης της μακράς του ιστορίας στην πολιτική και της θέσης του στην προεδρία Ομπάμα.

Μπορεί να μην είναι ελκυστικός στους πιο φιλελεύθερους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους που μπορεί να τον θεωρούν πολύ παλιό, λευκό και κεντρώο.

Η κεντρώα του απήχηση αποδεικνύεται από αναφορές ότι η ρεπουμπλικανική οικογένεια του πρόσφατου θανόντα γερουσιαστή John McCain θα υποστηρίξει την προεδρική του καμπάνια.

Copy link
Powered by Social Snap