«Στην Κύπρο το 1974 γράψαμε ένα έπος»

Νέα πρόκληση Aκάρ: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο

29/03/19 • 10:17 | UPD 29/03/19 • 13:39

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο! Όλοι πρέπει να γνωρίζουν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιβιώσει κάποια απόφαση, χωρίς την παρουσία, την έγκριση, τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας» είπε επίσης ο Ακάρ

Οι προκλητικές δηλώσεις από την Τουρκία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε ομιλία του στην Άγκυρα ανέφερε πως «᾽Ένα έπος έχει γραφτεί και το 1974 στην Κύπρο. Απο τους ήρωες μας τους νεκρούς μας και από εσάς. Εμείς ήρθαμε πιο αργά στην Κύπρο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 1974 στην Κύπρο. Είχαμε έρθει στην Κύπρο για να σας βοηθήσουμε όμως εσείς είχατε τελειώσει την δουλειά».

Ο Ακάρ ανέφερε παράλληλα πως «στην Κύπρο, η Τουρκία, θα συνεχίσει να είναι η εγγύηση της ειρήνης και της ασφάλειας, στα πλαίσια των συμφωνιών συμμαχίας και εγγυήσεων και να υπερασπίζεται να δικαιώματα και τα συμφέροντα της.

Στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο, είμαστε υπέρ της επίλυσης όλων των θεμάτων στα πλαίσια της καλής γειτονίας, της ειρήνης και του διεθνούς δικαίου. Όμως, δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο! Όλοι πρέπει να γνωρίζουν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιβιώσει κάποια απόφαση, χωρίς την παρουσία, την έγκριση, τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας.

Στο Αιγαίο είμαστε υπέρ της ειρήνης, της φιλίας, της ειρηνικής επίλυσης και της σχέσης καλής γειτονίας. Υπέρ του δικαίου και της δικαιοσύνης. Όμως, δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Δεν θα θυσιάσουμε  κανένα δίκιο του ιερού έθνους μας , ούτε όσο μια άκρη της βελόνας. Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί στα πλαίσια της αυτοάμυνας, του διεθνούς δικαίου. Αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι.

Θέλουμε όλοι  να μείνουν μακριά από προκλήσεις, να δείχνουν κατανόηση και να συναισθάνονται τις καταστάσεις. Αναμένουμε όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους, πως  θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας. Σε αυτό το θέμα δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Σε αυτό το θέμα θα συνεχίσουμε να είμαστε της αντίληψης «αν πεθάνω γίνομαι ήρωας, αν ζήσω γίνομαι βετεράνος».

Copy link
Powered by Social Snap