Πηγές κάνουν λόγο για μέλη της Βάγκνερ

Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στη Βενεζουέλα με στρατιώτες και «υλικό»

24/03/19 • 20:07 | UPD 24/03/19 • 20:07

Newsroom eleftherostypos.gr

Συγκεκριμένα σύμφωνα με υλικό που αναρτήθηκε στο twitter, εμφανίζονται, δύο αεροπλάνα, ένα Ilusin και ένα Αntonov να έχουν προσγειωθεί στο Βάργκας της Βενεζουέλας.

Την ώρα που ο Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί τον Χουάν Γκουαϊδό ότι δήθεν σχεδίαζε την δολοφονία του, δύο ρωσικά αεροπλάνα προσγειώθηκαν στο Βάργκας εγείροντας απορίες για τον λόγο που βρίσκονται στη Βενεζουέλα.

Δύο ρωσικά αεροσκάφη, προσγειώθηκαν στο κύριο αεροδρόμιο της Βενεζουέλας και μετέφεραν περίπου 100 στρατιώτες, εν μέσω ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ Καράκας και Μόσχας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με υλικό που αναρτήθηκε στο twitter, εμφανίζονται, δύο αεροπλάνα, ένα Ilusin και ένα Αntonov να έχουν προσγειωθεί στο Βάργκας της Βενεζουέλας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, ένας ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων αποκάλυψε ότι δύο αεροσκάφη, που απογειώθηκαν από ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο έφτασαν στο Καράκας την Παρασκευή.
Επίσης ένας άλλος ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων αποκάλυψε ότι, ένα αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας την Κυριακή.

Οι εν λόγω αναφορές έρχονται τρεις μήνες αφότου οι δύο χώρες διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Βενεζουέλας.

Το αεροσκάφη φέρονται να απογειώθηκαν από στρατιωτική βάση της Συρίας με προορισμό τη Βενεζουέλα, γεγονός που ειδικοί αναλυτές συνδέουν με την ύπαρξη Ρώσων «στρατιωτικών συμβούλων».

Καλά ενημερωμένες πηγές από τη Βενεζουέλα κάνουν λόγο για μέλη της Βάγκνερ, της ομάδας Ρώσων μισθοφόρων, οι οποίοι έδρασαν τόσο στην Ανατολική Ουκρανία όσο και στην Συρία και οι οποίοι αναλαμβάνουν αποστολές της οποίες το Κρεμλίνο θέλει να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Copy link
Powered by Social Snap