Βενεζουέλα: Συνέλαβαν τον αρχηγό προσωπικού του Γκουαϊδό

21/03/19 • 15:55 | UPD 21/03/19 • 15:56

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Ρομπέρτο Μαρέρο συνελήφθη από άνδρες της SEBIN, αφού στήθηκε σχέδιο εισβολής στο σπίτι του στο Καράκας λίγο πριν την ανατολή του ηλίου, σύμφωνα με τον Γκουαϊδό.

Την Πέμπτη αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας συνέλαβαν τον αρχηγό του προσωπικού του Χουάν Γκουαϊδό, του αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρου της χώρας και ηγέτη της αντιπολίτευσης, που έχει αναγνωριστεί από τις ΗΠα και άλλες χώρες.

Ο Ρομπέρτο Μαρέρο συνελήφθη από άνδρες της SEBIN, αφού στήθηκε σχέδιο εισβολής στο σπίτι του στο Καράκας λίγο πριν την ανατολή του ηλίου, σύμφωνα με τον Γκουαϊδό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο να μην συλλάβει τον Γκουαϊδό ή τους συνεργάτες του και ο Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του.

«Άρπαξαν τον Ρομπέρτο Μαρέρο, τον αρχηγό του προσωπικού μου. Φώναξε ότι τον απείλησαν με δύο όπλα και μια χειροβομβίδα», έγραψε στο Twitter ο αυτοανακηρυχθείς. «Η εσιβολή πραγματοποιήθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα. Δεν γνωρίζουμε που βρίσκεται. Πρέπει να αφεθεί ελεύθερος αμέσως», προσέθεσε.

Γκουαϊδό και Μαδούρο ισχυρίζονται και οι δύο ότι είναι οι νόμιμοι ηγέτες της Βενεζουέλας, με τον δεύτερο να διατηρεί τον έλεγχο του στρατού και του διοικητικού συστήματος.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την εισβολή από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Μαδούρο και την σύλληψη του Ρομπέρτο Μαρέρο, του αρχηγού του προσωπικού του προέδρου Γκουαϊδό. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του. Θεωρούμε υπεύθυνους όσους συμμετείχαν στην υπόθεση», έγραψε ο Πομπέο στο Twitter.

Με πληροφορίες από το AFP

Copy link
Powered by Social Snap