Ικανοποιημένοι ΟΗΕ και Κύπρος από την τριμερή συνάντηση για το κυπριακό

25/09/16 • 20:52 | UPD 25/09/16 • 20:57

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν ΟΗΕ και Κύπρος την δέσμευση όλων των πλευρών πως θα γίνει ότι είναι δυνατόν να λυθεί το κυπριακό ζήτημα χωρίς να μπαίνουν χρονοδιαγραμματα.
«Χαιρετίζω θερμά την κοινή δέσμευση των δύο ηγετών να εντείνουν τις προσπάθειές ακόμη περισσότερο και τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν την προσπάθεια», δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπάν Κι Μουν στη σύντομη δήλωσή του μετά την τριμερή συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Χαρακτηριστικά είπε ότι:   «Συζητήσαμε την κατάσταση που επικρατεί στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις. Χαιρετίζω θερμά την κοινή δέσμευση των δύο ηγετών να εντείνουν τις προσπάθειές ακόμη περισσότερο και τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν την προσπάθεια. Με πληροφόρησαν ότι προτίθενται να συνεχίσουν εντατικές διαπραγματεύσεις μετά την επιστροφή τους στη Κύπρο και τους ενθαρρύνω να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτή την ευκαιρία. Μου ζήτησαν να εντείνω την προσωπική μου εμπλοκή. Ο χρόνος είναι πολύτιμος».

Από την πλευρά του ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με μήνυμα στο λογαριασμό του στο twitter έγραψε: «Οι προσπάθειες μας για λύση συνεχίζονται με την ίδια αποφασιστικότητα».

Ο ΠτΔ σημείωσε πως δεν τέθηκαν χρονοδιαγράμματα, ούτε και βεβαίως οποιαδήποτε μορφή που να εγκαταλείπει την αρχή ότι είναι μία κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία, χωρίς επιδιαιτησίες και τεχνητά χρονοδιαγράμματα.