«Στη φόρα» έβγαλαν χάκερ ευαίσθητες πληροφορίες για Μισέλ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον

22/09/16 • 22:04 | UPD 22/09/16 • 23:34

Σημαντικά στοιχεία φαίνεται πως διέρρευσαν μετά από την τελευταία επίθεση χάκερ στα email του Λευκού Οίκου. Προσωπικά έγγραφα της Μισέλ Ομπάμα, απόρρητες πληροφορίες για τα ραντεβού της και το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων της Χίλαρι Κλίντον είναι μερικές από τις ευαίσθητες πληροφορίες που ήρθαν στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο NBC News, ο λογαριασμός που έβαλαν αυτή τη φορά στο στόχαστρό τους οι χάκερ άνηκε στον Ίαν Μελάλ, μέλος του προσωπικού του Λευκού Οίκου, ο οποίος – εκτός από τις αρμοδιότητές του στον σχεδιασμό του προγράμματος της Πρώτης Κυρίας – συμμετείχε και στην οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών στις επερχόμενες εκλογές.

Τα email που έστελνε ο Μελάλ σε συναδέλφους του και σε άλλα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ομάδα DC Leaks, η οποία είχε διαρρεύσει πρόσφατα και τα email του Κόλιν Πάουελ, στα οποία ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτήριζε τον Ντόναλντ Τραμπ «εθνική ντροπή».

Η ομάδα DC Leaks πιστεύεται ότι συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, μεταδίδει ο ιστότοπος NBC News επικαλούμενος πηγή του FBI.

Μεταξύ των όσων διέρρευσαν είναι και σκαναρισμένο αντίγραφο του διαβατηρίου της Μισέλ Ομπάμα.

Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τη γνησιότητα του διαβατηρίου της πρώτης κυρίας και των άλλων εγγράφων, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ομπάμα, είπε μόνο ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα σοβαρά.

«Είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης και είναι κάτι που το ερευνούμε», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς.