Στην φυλακή για φόνο εξ αμελείας ο γιος του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής

22/09/16 • 11:42 | UPD 22/09/16 • 11:42

Σε ενα χρόνο φυλάκισης καταδικάστηκε ο γιος του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, Κυριάκος.Κρίθηκε ένοχος για αλόγιστη, απερίσκεπτη και επικίνδυνη οδήγηση, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος στις 21/9/2013, με θύμα τον 23χρονο Σεμπάστιαν Πέτρο Καραπατέα. Του επεβλήθη επίσης στέρηση άδειας οδήγησης για 18 μήνες και 10 βαθμοί ποινής.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτό το δυστύχημα και η απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής έχει στιγματίσει τον κατηγορούμενο και είναι κάτι που θα τον συνοδεύει σε όλη του τη ζωή», ανέφερε διαβάζοντας την απόφασή του ο Δικαστής και πρόσθεσε, «ο κατηγορούμενος θα έχει την ευκαιρία μετά την έκτιση της ποινής του να συνεχίσει τη ζωή του, να συνέλθει και να προοδεύσει».

Ο δράστης παρουσιάζει εικόνα βαριάς κατάθλιψης και έντονου άγχους που σχετίζεται με το αποτέλεσμα του ατυχήματος και αυτό συνεκτιμήθηκεμαζί με το λευκό του ποινικό μητρώο  και το νεαρό της ηλικίας του ώστε η ποινή να μην είναι μεγαλύτερη.

Με ανακοίνωσή του ο πατέρας του θύματος του τροχαίου Κυριάκος Καραπατέας απευθύνει έκκληση προς τους δικαστές να αποδίδουν ποινή φυλάκισης στους ένοχους μετά από πολλή σκέψη και μελέτη των γεγονότων: «Πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να σέβονται και να τηρούν τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ οι ίδιοι οι νόμοι πρέπει να είναι αυστηροί προς αποφυγή επανάληψης της παραβίασης. Μπορεί έτσι να σωθούν ζωές. Ο χρόνος φυλάκισης σύντομα τελειώνει. Ο θάνατος και η θλίψη όμως που δημιούργησε θα είναι για πάντα».