Σεισμός 7.7 ρίχτερ συγκλόνισε το Εκουαδόρ στα σύνορα με το Περού [εικόνες & βίντεο]

22/02/19 • 12:45 | UPD 22/02/19 • 13:12

Newsroom eleftherostypos.gr

Το επίκεντρο της δόνησης, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστοτούτο, εντοπίζεται σε απόσταση 224 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της πόλης Αμπατο.

Σεισμός  7,7 Ρίχτερ έπληξε πριν από λίγο το Εκουαδόρ.

Το επίκεντρο της δόνησης, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστοτούτο, εντοπίζεται σε απόσταση 224 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της πόλης Αμπατο και σύμφωνα με μάρτυρες ήταν αισθητή για τουλάχιστον 30 λεπτά.

To βάθος του σεισμού ξεπερνά τα 132 χλμ. και κατά συνέπεια αναμένεται να επιφέρει περιορισμένες ζημιές σε μεγάλη, ωστόσο,  γεωγραφική έκταση. Σύμφωνα με τις παραμέτρους του είναι αρκετά πιθανό να δημιουργηθούν ρωγμές σε τοίχους κτιρίων και να καταρρεύσουν ακόμη ολόκληρα  κομμάτια.

Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τσουνάμι ενημερώνει το Κέντρο Κινδύνου για Τσουνάμι του Ειρηνικού, ενώ επίσης δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή μεγάλες ζημιές.

Η δόνηση εντοπίζεται στην περιοχή των συνόρων με το Περού και οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα πλήξει μεγάλο κομμάτι της Νοτίου Αμερικής ακόμα και 420 χλμ. μακριά.

Τελευταίες πληροφορίες μεταφέρουν πως ακολούθησαν ακόμα δύο σεισμό 6,1 και 5,9 Ρίχτερ με επίκεντρο την Τaisha και την Guayaquil αντίστοιχα.

Περισσότερα σε λίγο…

Copy link
Powered by Social Snap