Στήνουν οδοφράγματα στην Καταλονία για την δίκη των 12 αποσχιστικών ηγετών [εικόνες & βίντεο]

21/02/19 • 14:46 | UPD 21/02/19 • 14:48

Newsroom eleftherostypos.gr

Το κλίμα είναι κυριολεκτικά ασφυκτικό στην περιοχή της Ισπανίας με μεγάλο τμήμα της Καταλανίας να έχει παραλύσει.

Ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας κλείνουν τους δρόμους της Καταλανίας και κάνουν μπλόκα με λάστιχα αυτοκινήτων, ενώ στη συνέχεια τους βάζουν φωτιά στο πλαίσιο γενικότερων διαδηλώσεων στην περιοχή ενάντια στη δίκη των 12 πολιτικών αρχηγών που κατηγορούνται για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλανίας το 2017.

Το κλίμα είναι κυριολεκτικά ασφυκτικό στην περιοχή της Ισπανίας με μεγάλο τμήμα της Καταλανίας να έχει παραλύσει. Τουλάχιστον 11 αυτοκινητόδρομοι βρίσκονται στο έλεος των αποσχιστικών , αναφέρει η αστυνομία, που προσπαθεί να διαχειριστεί τις ουρές που σχηματίζουν τα αυτοκίνητα.

Παρά ορισμένες αναταραχές οι αρχές ισχυρίζονται ότι δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής κάποιο ακραίο περιστατικό και ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Παράλληλα μέλη τοπικών οργανώσεων, εργαζόμενες υπό το όνομα «Επιτροπή για την Προστασία της Δημοκρατίας» (Committees for the Defense of the Republic) έχουν κανονίσει αντίστοιχες ενέργειες σε όλη την περιοχή από τότε που συνελήφθησαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Οι 12 Καταλανοί αποσχιστικοί ηγέτες δικάζονται στη Μαδρίτη την τελευταία εβδομάδα για τις ενέργειες που πυροδότησαν μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις που έχει γνωρίσει η Ισπανία και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εξέγερση, κατασπατάληση και κατάχρηση δημόσιων πόρων.

Διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας σχεδίασαν μαζικές απεργίες ως μέρος των ευρύτερων αντιδράσεων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν πορείες από τη κοινωνική οργάνωση Omnum και Catalan National Assembly κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και αναμένεται να κλιμακωθούν το απόγευμα τις Πέμπτης.

Μέχρι στιγμής χιλιάδες πολίτες έχουν κατακλείσει τους δρόμους της Βαρκελώνης υψώνοντας τη σημαία της Καταλανίας, ενώ ατμόσφαιρα στα οδοφράγματα είναι εκρηκτική.

Copy link
Powered by Social Snap