Σταμάτησε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία ο ΟΗΕ

20/09/16 • 12:32 | UPD 20/09/16 • 12:32

Ο OHE αναστέλλει την αποστολή όλων των κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία, μετά τους βομβαρδισμούς που έγιναν νωρίτερα και έπληξαν μεγάλο μέρος της αποστολής βοήθειας προς το Χαλέπι.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε εξοργισμένη μετά τον βομβαρδισμό πομπής φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια κοντά στο Χαλέπι της Συρίας και η Ουάσιγκτον θα αναθεωρήσει τη μελλοντική της συνεργασία με τη Ρωσία, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο προορισμός της αποστολής αυτής ήταν γνωστός στο καθεστώς της Συρίας και την Ρωσική ομοσπονδία και όμως αυτά τα μέλη της αποστολής σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να παράσχουν ανακούφιση στους κατοίκους της Συρίας», είπε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε δήλωσή του.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα θέσουν το θέμα άμεσα στη Ρωσία. Δεδομένης της ανήκουστης παραβίασης (του συμφώνου) Διακοπής Εχθροπραξιών, θα επανεξετάσουμε τις μελλοντικές προοπτικές για τη συνεργασία (μας) με τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ, η αυτοκινητοπομπή επλήγη από βομβαρδισμούς ενώ ταξίδευε προς την πόλη Ουρμ αλ Κούμπρα στην επαρχία του Χαλεπιού. Νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως συριακά ή ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τα φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, λίγες ώρες μετά την λήξη της εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο συριακός στρατός.

Την οργή του εξέφρασε και ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα. «Η οργή μας για αυτήν την επίθεση είναι πελώρια…Η αυτοκινητοπομπή ήταν το αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας εξασφάλισης αδειών και προετοιμα

Copy link
Powered by Social Snap