Με χιλιάδες σωσίβια γέμισε το βρετανικό Κοινοβούλιο [εικόνες]

19/09/16 • 18:28 | UPD 19/09/16 • 18:28

Με στόχο να ευαισθητοποιηθούν όσο γίνεται περισσότεροι πάνω στο προσφυγικό θέμα και στους χιλιάδες ανθρώπους που παλεύουν πεθαίνοντας στη θάλασσα, η πλατεία που βρίσκεται έξω από το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου γέμισε χρησιμοποιημένα σωσίβια.

Οι ακτιβιστές της Διεθνής Επιτροπής Διάσωσης (IRC) σκόρπισαν 2.500 χρησιμοποιημένα σωσίβια έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπου πραγματοποιείται και η Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό στις Ηνωμένες Πολιτείες

Τα σωσίβια φορέθηκαν από παιδιά προσφύγων αλλά και από ενήλικες που εισήλθαν από την Τουρκία στη Χίο και τα οποία στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν σε μια αποθήκη στη Λέσβο.

Οι ακτιβιστές ελπίζουν πως με αυτό τον τρόπο θα ασκήσουν πίεση στις διεθνείς κυβερνήσεις ώστε να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Αυτό έχει ως στόχο να εκπροσωπηθούν μόνο μερικοί από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους διασχίζοντας τη Μεσόγειο – πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις, που προσπαθούν να νιώσουν ασφαλείς. Εξακόσια πενήντα από αυτά τα σωσίβια είχαν χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά, μπορείτε ακόμα να δείτε τα αυτοκόλλητα της Disney σε ορισμένα από αυτά».

«Οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν με λαθρέμπορους, χωρίς ασφάλεια, μερικοί πνίγηκαν, γίνεσαι σαν μια άγκυρα όταν πέσεις στο νερό, ειδικά για ένα παιδί. Έτσι, σήμερα έχουμε ως στόχο να εκπροσωπήσουμε την τραγωδία του σύγχρονου πρόσφυγα» δήλωσε στην Ιndependent ο Sanj Srikanthan, διευθυντής της IRC.

Η φιλανθρωπική οργάνωση ελπίζει ότι οι προσπάθειές τους θα συμβάλουν ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και να ενθαρρύνει ανεπτυγμένες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ να αποκαταστήσουν τους πρόσφυγες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Ζητούν επίσης πιο βιώσιμες λύσεις στις πληγείσες χώρες, όπως αύξηση των επενδύσεων στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης.

Ο Sanj Srikanthan τόνισε και τη σημασία της εξεύρεσης λύσεων για τις παγκόσμιες συγκρούσεις που οδηγούν στην αύξηση της μετανάστευσης.

sosivia2-1300
  • Save

sosivia3-1300
  • Save

sosivia4-1300
  • Save