Για λόγους ασφάλειας

Κλείνει η πρεσβεία της Βρετανίας στην Άγκυρα

15/09/16 • 19:27 | UPD 15/09/16 • 19:27

Η πρεσβεία της Βρετανίας στην Άγκυρα θα παραμείνει κλειστή αύριο Παρασκευή για «λόγους ασφαλείας» ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική διπλωματική αποστολή στην Τουρκία, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Όπως πολλές άλλες πρεσβείες, και η βρετανική είχε διακόψει τις προξενικές υπηρεσίες της κατά τη διάρκεια της γιορτής του Εΐντ αλ Άντχα (Γιορτή της Θυσίας) που ξεκίνησε την Δευτέρα και ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ. Όμως δεν θα δεχτεί ούτε αύριο το κοινό, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Εξάλλου, η πρεσβεία της Γερμανίας στην Άγκυρα ανέφερε ότι οι διπλωματικές αποστολές της στην Τουρκία «θα παρέχουν περιορισμένες υπηρεσίες μέχρι την Παρασκευή». Ούτε σε αυτήν την περίπτωση δόθηκαν διευκρινίσεις.

Η γερμανική εφημερίδα Bild πάντως υποστηρίζει ότι οι διπλωματικές αποστολές και τα γερμανικά σχολεία στην Τουρκία παραμένουν κλειστά λόγω του φόβου για μια ενδεχόμενη επίθεση.

Στην Τουρκία έχουν σημειωθεί από πέρσι πολλές πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις που αποδίδονται είτε στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είτε στους Κούρδους αντάρτες του PKK.

Copy link
Powered by Social Snap