ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Πώς σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

11/01/19 • 12:32 | UPD 11/01/19 • 14:11

Newsroom eleftherostypos.gr

Ενδεικτικά του θερμού κλίματος μεταξύ των δύο ηγετών είναι τα σχόλια των γερμανικών ΜΜΕ για την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα μέχρι στιγμής.

Ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι υπάρχει σχετική ομοφωνία με τα περισσότερα μέσα να θεωρούν ότι οι εντάσεις και οι διχόνοιες ανήκουν στο παρελθόν, ενώ μια νέα εποχή για την Ελλάδα και την Ευρώπη αναδύεται.

 

«Η Μέρκελ υπολογίζει επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές» είναι ο τίτλος της Zeit, η οποία μάλιστα σχολιάζει πως «από το 2010 η Ελλάδα ήταν εξαρτημένη από την βοήθεια των Ευρωπαίων. Φέτος η χώρα θέλει να δεχτεί νέο δανεισμό. Η ομοσπονδιακή καγκελάριος κάνει λόγο για μία καινούρια εποχή».

Πώς σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ την επίσκεψη Μέρκελ μέχρι στιγμής

 

 

Παράλληλα η Suddeutsche Zeitung γράφει ότι η καγκελάριος βοηθά των Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές, σημειώνοντας ότι στη χώρα εξελίχθηκαν δύο μεγάλες κρίσεις που εξουδετέρωσαν τις δυνάμεις της. «Ωστόσο η σχέση της Μέρκελ με τον υπό πίεση πρωθυπουργό Τσίπρα ήταν εξαιρετικά χαλαρή», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Πώς σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ την επίσκεψη Μέρκελ μέχρι στιγμής

 

 

Εξίσου θετικά είναι τα σχόλια του Spiegel σε άρθρο του με τίτλο τα λόγια της καγκελαρίου «Βαδίζουμε σε μια νέα εποχή». Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει να έλθει από το 2014 στην Ελλάδα και ο πρωθυπουργός την καλωσόρισε με φιλιά και φιλικά λόγια, γράφει, ενώ προσθέτει πως οι δύο ηγέτες θέλουν να αφήσουν στο παρελθόν τις μεταξύ τους εντάσεις.

Πώς σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ την επίσκεψη Μέρκελ μέχρι στιγμής

 

Μια φωτογραφία της Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα να γελάνε μπορεί να δει κανείς στην tagesschau.de με λεζάντα «Να ξεπεράσουμε τις αμοιβαίες προκαταλήψεις». Πλέον δεν έχει απομείνει κανένα αίσθημα από τις εντάσεις της κρίσης χρέους, αφενός η καγκελάριος έγινε δεκτή σε φιλικό κλίμα στην Αθήνα και αφετέρου η υποστήριξη της Μέρκελ είναι κρίσιμη για τον πρωθυπουργό, σχολιάζει ο γερμανικός ιστότοπος.

Πώς σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ την επίσκεψη Μέρκελ μέχρι στιγμής

Δεν έλειψαν όμως και αυτοί που εξέφρασαν αντίθετη άποψη. Ο λόγος για την εφημερίδα της Φρανκφούρτης που χαρακτηρίζει το ταξίδι της Μέρκελ ως αποχαιρετηστήριο σε άρθρο της με τίτλο «Προσγείωση με αναταράξης».

Μάλιστα χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως σαφώς πιο «ελπιδοφόρο» πολιτικό, καθότι η κυβερνηση Τσίπρα έχει ημερομηνία λήξης είτε στο άμεσο μέλλον με πιθανή ψήφο εμπιστοσύνης είτε τον Οκτώβριο, ενώ σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός είναι πολύ πιεσμένος στο εσωτερικό.

Πώς σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ την επίσκεψη Μέρκελ μέχρι στιγμής

 

Copy link
Powered by Social Snap