Αμερικανική προειδοποίηση σε Άσαντ: Η αποχώρηση δεν είναι ευκαιρία για να χρησιμοποιήσεις χημικά όπλα

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Αμερικανική προειδοποίηση σε Άσαντ: Η αποχώρηση δεν είναι ευκαιρία για να χρησιμοποιήσεις χημικά όπλα

Ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον προειδοποίησε τη συριακή κυβέρνηση πως δεν θα πρέπει να εκλάβει την επικείμενη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα ως ευκαιρία για να χρησιμοποιήσει αυτή τα χημικά της όπλα.

«Δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία αλλαγή στις αμερικανικές θέσεις για τα χημικά όπλα από τη συριακή κυβέρνηση και απολύτως ουδεμία αλλαγή στη θέση μας πως οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με μία ρωμαλέα απάντηση, ακριβώς όπως πράξαμε σε άλλες δύο περιπτώσεις», δήλωσε ο Μπόλτον στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροσκάφος του, λίγο προτού προσγειωθεί στο Τελ Αβίβ.

«Συνεπώς η κυβέρνηση Άσαντ δεν θα πρέπει να βαυκαλίζεται ως προς αυτό το θέμα», πρόσθεσε ο Μπόλτον.

«Καθώς επεξεργαζόμαστε το πώς η αποχώρησή μας πρόκειται να εξελιχθεί και υπό ποίες συνθήκες, δεν θέλουμε η κυβέρνηση Άσαντ επ’ ουδενί να θεωρήσει πως αυτό που κάνουμε αντιπροσωπεύει μία χαλάρωση της αντίθεσής μας στη χρήση όπλων μαζικής εξόντωσης», τόνισε ο Αμερικανός σύμβουλος.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version