ΠΙΘΑΝΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΡΣΑ

Αναστατώνει τις ΗΠΑ η πνευμονία της Χίλαρι

13/09/16 • 08:19 | UPD 13/09/16 • 08:19

Μια άτυπη πνευμονία και ένας επίμονος βήχας που δεν κρύβεται μπορεί να τινάξουν στο αέρα το προεκλογικό σκηνικό στις ΗΠΑ. Αναστάτωση στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών και πολλά αναπάντητα ερωτήματα στον Τύπο και στους ψηφοφόρους προκαλεί η κατάρρευση της Χίλαρι Κλίντον σε δημόσια εκδήλωση, που θα μπορούσε να υποκρύπτει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Στα ΜΜΕ αναφέρονται πολλά σενάρια για το ενδεχόμενο παραίτησης της κ. Κλίντον από την υποψηφιότητά της, ενώ οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν πως η απρόβλεπτη εξέλιξη ευνοεί τον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ.

Το βίντεο με τη Χίλαρι Κλίντον να παραπαίει και να καταρρέει στη διάρκεια της τελετής στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, έκανε χθες το γύρο του Διαδικτύου και της τηλεόρασης. Οι συνεργάτες και βοηθοί της αναγκάστηκαν να τη συγκρατήσουν για να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο. Λίγη ώρα αργότερα, η υποψήφια για το Λευκό Οίκο βγήκε από το σπίτι της κόρης της στη Νέα Υόρκη και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι πολύ καλά. Ωστόσο, την ίδια μέρα έγινε γνωστή η αιτία της κατάρρευσης της Χίλαρι Κλίντον, καθώς η γιατρός της ανακοίνωσε πως πάσχει εδώ και λίγες ημέρες από «άτυπη πνευμονία» και πως πήγε στην εκδήλωση με πυρετό.

Αν και το επιτελείο της υποψήφιας των Δημοκρατικών προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα, έχει ανακινηθεί μεγάλη συζήτηση γύρω από την ικανότητα της Κλίντον να συνεχίσει την απαιτητική προεκλογική εκστρατεία και σχετικά με την υποχρέωση των πολιτικών να δημοσιοποιούν τα αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους. Η Χίλαρι ακύρωσε την χθεσινή επίσκεψή της στην Καλιφόρνια όπου είχε προγραμματίσει ομιλία και συμμετοχή σε εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Εν αντιθέσει με τις προηγούμενες επιθέσεις του για την «κλονισμένη υγεία της Κλίντον», ο Ντόναλντ Τραμπ δεν σχολίασε το επεισόδιο, ευχόμενος απλώς «να γίνει καλά και να λάβει μέρος στο ντιμπέιτ». Σε μια έμμεση επίθεση όμως στην αντίπαλό του, που δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τον ιατρικό της φάκελο, ο Τραμπ είπε ότι θα δημοσιοποιήσει σύντομα όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τη δική του υγεία, καθώς έχει κάνει πρόσφατα, εξετάσεις.

ΑΛΙΚΗ ΚΟΤΖΙΑ

akotzia@e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Copy link
Powered by Social Snap