Τι μέτρα ανακοίνωσε

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έθεσε ο Εμάνουελ Μακρόν την γαλλική οικονομία

10/12/18 • 21:15 | UPD 10/12/18 • 21:46

Newsroom eleftherostypos.gr

Ανακοίνωσε ότι οι υπερωρίες θα πληρώνονται χωρίς φορολογική επιβάρυνση, την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ μηνιαίως, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έθεσε την Γαλλική οικονομία ο Γάλλος πρόεδρος. Ο Εμάνουελ Μακρόν εμφανίστηκε  απολογητικός προς το έθνος και ζήτησε συγνώμη από τον λαό καθώς όπως ανέφερε «έπρεπε να κάνω άλλα πράγματα».

Ξεκαθάρισε ότι η οργή του λαού που συσσωρεύτηκε τα τελευταία 50 χρόνια οδήγησε στην σημερινή κοινωνική αναταραχή.

Ανακοίνωσε ότι: Α) οι υπερωρίες θα πληρώνονται χωρίς φορολογική επιβάρυνση, Β) την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ μηνιαίως, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, Γ) οι συντάξεις θα επανέλθουν στο σημείο που ήταν πριν περικοπούν στην αρχή του έτους, Δ) κάλεσε τους εργοδότες να δώσουν μπόνους σε όλους τους εργαζόμενους στο τέλος της χρονιάς και Ε) έταξε στους πολίτες ότι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή,  δεν μίλησε για την επαναφορά του φόρου στον πλούτο αλλά έκανε λόγο για επιστροφή στην συζήτηση για την φορολογική μεταρρύθμιση στον φόρο της μεγάλης περιουσίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε ότι από τον επόμενο χρόνο θα καταργηθεί το μέτρο της αύξησης στον φόρο κοινωνικών ασφαλίσεων για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 2.000 ευρώ μηνιαίως.

«Πιστεύω ότι θα βρούμε τον τρόπο να βγούμε από αυτήν την κρίση όλοι μαζί. Το θέλω για τη Γαλλία. Οι Γάλλοι πολίτες που δεν υπακούν στους νόμους δεν πρόκειται να πετύχουν. Εξαιτίας αυτής της κρίσης θέλω να συμφιλιωθώ μαζί σας. Δεν έχω ξεχάσει τις δεσμεύσεις μου απέναντί σας».

«Θα απαντήσουμε στην οικονομική και κοινωνική επείγουσα κατάσταση με ισχυρά μέτρα, μειώνοντας τους φόρους πιο γρήγορα, διατηρώντας υπό έλεγχο τις δαπάνες μας, όχι όμως κάνοντας αναστροφή» στην ακολουθούμενη πολιτική, τόνισε.

Ο Μακρόν τόνισε μεταξύ άλλων πως «Θα συναντήσω όλους τους δημάρχους της Γαλλίας για να θέσουμε μαζί τις βάσεις για το νέο μας συμβόλαιο με τον λαό. Μέσα από τον διάλογο και τον σεβασμό θα πετύχουμε».

Και ολοκλήρωσε το διάγγελμά του, λέγοντας: «Η μάχη μου είναι για εσάς. Για τη Γαλλία. Ζήτω η Δημοκρατία. Ζήτω η Γαλλία».

Copy link
Powered by Social Snap