Αθήνα Καιρός

Νέο σκάνδαλο βασανίζει την Βραζιλία

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Νέο σκάνδαλο βασανίζει την Βραζιλία

Νέο σκάνδαλο διαφθοράς ταλανίζει την Βραζιλία. Αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης να πάρει αποστάσεις. 

Η αστυνομία συνέλαβε προχθές Δευτέρα πέντε πρόσωπα που συνδέονται με ύποπτες επενδύσεις τεσσάρων ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία ανήκουν σε δημόσιες επιχειρήσεις.

Με βάση το πόρισμα της έρευνας δεκάδες επιχειρηματίες και στελέχη των ταμείων συμμετείχαν στο κύκλωμα απάτης το οποίο διασπάθισε ποσά ύψους τουλάχιστον 8 δισεκατομμυρίων ρεάις (2,5 δισεκ. δολαρίων, ή 2,2 δισεκ. ευρώ).

Σύμφωνα με το περιβάλλον του νέου προέδρου της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ, οι διορισμοί έγιναν κατά τη διάρκεια των 13 χρόνων διακυβέρνησης του κεντροαριστερού Κόμματος Εργαζομένων (PT) – που έλαβαν τέλος με την καθαίρεση της πρώην προέδρου Ρουσέφ την περασμένη εβδομάδα – και οι όποιες «παρατυπίες» ανακάλυψε η αστυνομία δεν έχουν καμιά σχέση με τη σημερινή κυβέρνηση.

Τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία εμπλέκονται στην έρευνα ανήκουν στις κρατικές τράπεζες Banco do Brasil και Caixa Economica Federal, στην εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών Correios αλλά και στην Πετρομπράς.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]