Τι εξόργισε την πρώτη κυρία

Η Μελάνια αγρίεψε και ζήτησε από τον Τραμπ να διώξει την αναπληρώτρια σύμβουλο εθνικής ασφαλείας

13/11/18 • 22:25 | UPD 13/11/18 • 22:25

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο καιρός που η Μελάνια Τραμπ έμενε στην σκιά του συζύγου της και δεν είχε ιζχυρή παρέμβαση φαίνεται πως έχει λήξει.

Ο καιρός που η Μελάνια Τραμπ έμενε στην σκιά του συζύγου της και δεν είχε ισχυρή παρέμβαση φαίνεται πως έχει λήξει.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ο  πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προχωράει στην αντικατάσταση της αναπληρώτριας συμβούλου του για θέματα εθνικής ασφαλείας, λόγω της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, ανέφεραν στο Reuters δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Η Μελάνια Τραμπ είναι στα «μαχαίρια» με την  Μίρα Ρίκαρντελ, ένα πρώην στέλεχος της Boeing που εργάστηκε στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές και επιλέχθηκε από τον σύμβουλο για θέματα εθνικής ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, για τη θέση της αναπληρώτριας νωρίτερα φέτος, σημειώνουν οι πηγές.

Η διαμάχη μεταξύ της Πρώτης Κυρίας και της συμβούλου εντάθηκε με αφορμή την περιοδεία της Μελάνιας στην Αφρική τον Οκτώβριο. Μία από τις πηγές αναφέρει ότι οι συνενοήσεις τους για το ταξίδι «δεν πήγαν καλά». Μια άλλη πηγή είπε ότι η Μελάνια Τραμπ αισθάνεται πως η Ρίκαρντελ επιχείρησε να την εξαπατήσει αναφορικά με τους κυβερνητικούς πόρους που θα διατίθεντο για τη στήριξη της περιοδείας της στην Αφρική.

Επίσης, μια πηγή ενήμερη με τις επιδόσεις της Ρίκαντελ στον Λευκό Οίκο επισήμανε ότι η Ρίκαρντελ συγκρούστηκε με τους συναδέλφους της στην εν λόγω υπηρεσία και «κάπως απομακρύνθηκε από όλους», εκτός από τον Μπόλτον.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος τύπου της Μελάνιας Τραμπ δήλωσε ότι η Μίρα Ρίκαρντελ «δεν αξίζει πλέον την τιμή να υπηρετεί σε αυτόν τον Λευκό Οίκο».