Ο Μοσκοβισί τρολλάρει τον Τραμπ για τη νίκη των Δημοκρατικών στη Βουλή

07/11/18 • 13:31 | UPD 07/11/18 • 13:34

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ανάρτησε στο Twitter ένα ειρωνικό σχόλιο για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ανάρτησε στο Twitter ένα ειρωνικό σχόλιο για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την επικράτηση των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις εκλογές των ΗΠΑ ,ο οποίος είχε νωρίτερα δηλώσει μέσω του ίδιου μέσου κοινωνικής δικτύωσης ότι οι εκλογές ήταν «τεράστια επιτυχία».

«Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων για πρώτη φορά σε οκτώ χρόνια παρά την ισχυρή χειραγώγηση των Ρεπουμπλικάνων», έγραψε ο Μοσκοβισί. «Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δίκιο: «Τεράστια επιτυχία σήμερα»».

Οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά από 8 χρόνια, εξασφαλίζοντας τις 218 έδρες που απαιτούνται, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές στις ΗΠΑ που θεωρήθηκαν δημοψήφισμα για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε ακόμα: Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ έχασε την «μάχη» αλλά όχι τον «πόλεμο»

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς χαιρέτισε σήμερα τις νίκες των Δημοκρατικών.

«Εμπνέομαι από τους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ που διάλεξαν την ελπίδα έναντι του φόβου, την ευγένεια έναντι της αγένειας, τη συμμετοχή όλων έναντι του ρατσισμού, την ισότητα έναντι των διακρίσεων», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Φρανς Τίμερμανς, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, που είναι σήμερα πρώτος αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Υπερασπίστηκαν τις αξίες τους. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς», πρόσθεσε.