Το γνωστό σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo» αρέσκεται στο να προκαλεί αντιδράσεις με τα αμφιλεγόμενα σκίτσα του, γεγονός που το «πλήρωσε» με την αιματηρή επίθεση στα γραφεία του στις 7 Ιανουαρίου 2015.
Αυτή τη φορά, ασχολήθηκε με τον φονικό σεισμό στην Ιταλία από τον οποίο εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους.
Στο σκίτσο, που δημοσίευσε στην τελευταία του σελίδα, απεικονίζονται δύο αιματοβαμμένοι τραυματίες, με τις λεζάντες από πάνω να γράφουν: «Πέννες με σάλτσα τομάτας» και «πέννες ογκρατέν». Δίπλα τους υπήρχαν συντρίμμια σε στρώσεις, έχοντας ανάμεσά τους πτώματα, «λαζάνια» έγραψε το περιοδικό.
Τίτλος αυτού του σκίτσου: «Σεισμός α λα ιταλικά».

![Προκαλεί πάλι το «Charlie Hebdo»: Παρομοίασε τους νεκρούς στην Ιταλία ως…λαζάνια! [εικόνες]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/09/charlie-hebdo-italia-.jpg)














![Πλεύση Ελευθερίας: Viral η ένσταση σε μπακαλοτέφτερο [δείτε εικόνα]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/04/konstantopoulou-1-300x200-jpeg.webp)







![Αλέξης Τσίπρας: Ίδια κόλπα με το #askTsipras, 11 χρόνια μετά [δείτε βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/07/tsipras-1024x683.jpg)