Σοκαριστικά τα νέα στοιχεία

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο για τον Κασόγκι: Καίνε έγγραφα στον κήπο του Προξενείου μετά τον θάνατο του

23/10/18 • 10:54 | UPD 23/10/18 • 10:54

Newsroom eleftherostypos.gr

Κάθε ημέρα που περνάει έρχεται στην επιφάνεια ακόμη ένα βίντεο-ντοκουμέντο που έχει να κάνει με την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Κάθε ημέρα που περνάει έρχεται στην επιφάνεια ακόμη ένα βίντεο-ντοκουμέντο που έχει να κάνει με την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Το κανάλι A Haber μετέδωσε το υλικό, όπου φαίνονται τρεις άνδρες με κουστούμια να κόβουν έγγραφα και στη συνέχεια να τα καίνε σε ένα βαρέλι. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πρόκειται για έγγραφα που σχετίζονται με τον θάνατο του δημοσιογράφου.

Χθες δημοσιεύτηκε βίντεο με εικόνες από τις τελευταίες στιγμές του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Στο βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταγράφουν διακρίνεται φαίνεται ο Τζαμάλ Κασόγκι να βγαίνει από το κτίριο, όπου που διέμενε μαζί με μία γυναίκα, η οποία είναι πιθανότατα η Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του, Χατιτζέ Τσενγκίζ.

Νωρίτερα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε από την πλευρά του οπτικό υλικό που προέρχεται από τις κάμερες παρακολούθησης και δείχνει, σύμφωνα με τούρκο αξιωματούχο, έναν από τους σαουδάραβες πράκτορες να βγαίνει από το κτίριο του προξενείου από πίσω πόρτα φορώντας τα ρούχα που φορούσε ο Τζαμάλ Κασόγκι εισερχόμενος, καθώς και ψεύτικο μούσι.

Επρόκειτο, σύμφωνα με τούρκο αξιωματούχο, για μία απόπειρα να φανεί ότι ο Κασόγκι βγήκε κανονικά από το κτίριο, όπως αρχικά ανέφερε το Ριάντ μετά την εξαφάνισή του.

Οι αποκαλύψεις αυτές του τουρκικού Τύπου γίνονται μία ημέρα πριν από τη προγραμματισμένη και πολυαναμενόμενη εμφάνιση του Ερντογάν κατά την οποία έχει δεσμευθεί να πει «όλη την αλήθεια» για τον θάνατο του Κασόγκι.