Η Τέιλορ Σουίφτ «χορεύει» σκληρό ροκ τον Ντόναλντ Τραμπ

11/10/18 • 11:03 | UPD 11/10/18 • 11:03

ΑΛΙΚΗ ΚΟΤΖΙΑ

Η νέα βασίλισσα της ποπ μουσικής μπορεί επίσης να καθοδηγεί πολιτικά το νεανικό κοινό! Ηταν αρκετό για τη σούπερ σταρ Τέιλορ Σουίφτ να πει μια κουβέντα για να κινητοποιηθούν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης του Νοεμβρίου.

Η νέα βασίλισσα της ποπ μουσικής μπορεί επίσης να καθοδηγεί πολιτικά το νεανικό κοινό! Ηταν αρκετό για τη σούπερ σταρ Τέιλορ Σουίφτ να πει μια κουβέντα για να κινητοποιηθούν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης του Νοεμβρίου.
Με την ίδια άνεση που σάρωσε τα βραβεία μουσικής στον αμερικανικό διαγωνισμό (American Music Awards) που έγινε στο Λος Αντζελες, η Τέιλορ Σουίφτ έπεισε πολλούς νέους να ενδιαφερθούν για την πολιτική. «Πάμε να ψηφίσουμε», είπε η ποπ σταρ, αποκαλύπτοντας πως η ίδια θα ψηφίσει το κόμμα των Δημοκρατικών.

Η δήλωσή της προκάλεσε πραγματικό συνωστισμό στις ηλεκτρονικές εγγραφές. Μέσα σε τρεις ημέρες, στον ιστότοπο Vote.org, όπου μπορεί να εγγραφεί κανείς στους εκλογικούς καταλόγους για τις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, έγιναν 250.000 νέες εγγραφές – το 60% των οποίων ήταν νέοι ψηφοφόροι ηλικίας 18-29 ετών. Πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ, αν σκεφθεί κανείς ότι όλο τον Αύγουστο έγιναν μόνο 57.000 εγγραφές, παρά τη μεγάλη διαδικτυακή εκστρατεία.

Αυτή η καινούργια πλευρά της Τέιλορ Σουίφτ την καθιστά ένα από τα πιο «επιδραστικά» άτομα της εποχής της στις ΗΠΑ και -γιατί όχι;- παγκοσμίως, δεδομένου ότι η τραγουδίστρια είναι αστέρι διεθνώς. Η ιταλική «Ρεπούμπλικα» τη χαρακτηρίζει πραγματική «opinion leader» αφού κατάφερε να επηρεάσει τόσους ψηφοφόρους.

Οπως αναφέρουν δε αναλυτές στο Ρόιτερς, η συνεχής επιτυχία της Σουίφτ και οι 112 εκατομμύρια «ακόλουθοί» της στο Instagram (το κοινωνικό δίκτυο που προτιμούν οι καλλιτέχνες) καταδεικνύει πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζουν την κοινή γνώμη τα σημερινά «ινδάλματα».

Πρόκειται για μια επιρροή που δεν πρέπει καθόλου να υποτιμάται. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τη δήλωση της Τέιλορ Σουίφτ ότι θα ψηφίσει τους Δημοκρατικούς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε αμέσως: «Τώρα πλέον, η μουσική της Τέιλορ μου αρέσει κατά 25% λιγότερο, εντάξει;», δήλωσε σε δημοσιογράφους που του έθεσαν την ερώτηση για την ποπ τραγουδίστρια. Πριν από καιρό, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εκφράσει τον αμέριστο θαυμασμό του για τη νεαρή τραγουδίστρια, λέγοντας ότι είναι «φανταστική» και «υπέροχη».

Οι σταρ έχουν πολιτικές απόψεις αν και συνήθως αποφεύγουν να δηλώνουν την προτίμησή τους σε πολιτικά πρόσωπα. Η Ριάνα κάλεσε όλους τους φαν της να εγγραφούν στους καταλόγους για να ψηφίσουν χωρίς να πάρει πολιτική θέση. Η Σουίφτ όμως δεν δίστασε να ταχθεί υπέρ του Δημοκρατικού γερουσιαστή από το Τενεσί, Φιλ Μπρέντεσεν, ο οποίος θα αντιμετωπίσει σε μια δύσκολη αναμέτρηση τη Ρεπουμπλικανή Μάρσα Μπλάκμπερν, φανατική υποστηρίκτρια του Τραμπ.

Η πλειοψηφία πάντως του καλλιτεχνικού κόσμου στις ΗΠΑ υποστηρίζει, είτε φανερά είτε σιωπηρά, τους Δημοκρατικούς. Από τους διάσημους, ο πιο φανατικός υπέρ του Τραμπ είναι ο ράπερ Κάνιε Γουέστ, σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Copy link
Powered by Social Snap