Νεκρό στη φυλακή βρέθηκε στέλεχος της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα

09/10/18 • 10:54 | UPD 09/10/18 • 10:54

Newsroom eleftherostypos.gr

Νεκρός ενώ ήταν υπό κράτηση βρέθηκε στην Βενεζουέλα στέλεχος της αντιπολίτευσης. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε την ζωή του ο Φερνάντο Άλμπαν παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Νεκρός ενώ ήταν υπό κράτηση βρέθηκε στην Βενεζουέλα στέλεχος της αντιπολίτευσης.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε την ζωή του ο Φερνάντο Άλμπαν παραμένουν αδιευκρίνιστες. Οι Αρχές υποστηρίζουν πως αυτοκτόνησε πηδώντας από παράθυρο της φυλακής, ενώ η αντιπολίτευση υποστηρίζει πως δολοφονήθηκε.

Ο 56χρονος Άλμπαν, δημοτικός σύμβουλος στην πρωτεύουσα για το κόμμα Πρώτα Δικαιοσύνη, είχε οδηγηθεί στην φυλακή την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία ότι ήταν αναμεμειγμένος στην απόπειρα δολοφονίας του «τσαβίστα» προέδρου Νικολάς Μαδούρο τον Αύγουτο, με δύο μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα.

Ο συντονιστής του Πρώτα Δικαιοσύνη υποστήριξε ότι το πτώμα πετάχτηκε στον δρόμο από το αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών (Sebin), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της.

Σημειώνεται πάντως πως η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει δύο διαφορετικές εκδοχές των γεγονότων.

Ο γενικός εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο Άλμπαν ζήτησε να πάει στο μπάνιο και πήδηξε από τον 10ο όροφο του κτηρίου όπου κρατούνταν, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών ισχυρίστηκε στο Twitter ότι η αυτοκτονία έλαβε χώρα ενώ ο Άλμπαν βρισκόταν σε αίθουσα αναμονής της Sebin περιμένοντας να οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Copy link
Powered by Social Snap