Δείτε εικόνες και βίντεο

Θρήνος στο Ιράν: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε στρατιωτική παρέλαση – Δεκάδες νεκροί

22/09/18 • 13:29 | UPD 22/09/18 • 15:38

Newsroom eleftherostypos.gr

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν, και 53 έχουν τραυματιστεί, από την επίθεση ένοπλων σε στρατιωτική παρέλαση στην πόλη του Ιράν Αχβάζ νοτιοδυτικά της χώρας

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν, και 53 έχουν τραυματιστεί, από την επίθεση ένοπλων σε στρατιωτική παρέλαση στην πόλη του Ιράν Αχβάζ νοτιοδυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το ιρανικό πρακτορείο IRNA μεταξύ των θυμάτων είναι γυναικόπαιδα, ενώ οι τέσσερις ή πέντε δράστες της επίθεσης είναι νεκροί.

Σε βίντεο που διαμοιράζεται στα κοινωνικά δίκτυα είναι εμφανές το πανδαιμόνιο που επικράτησε κατά την επίθεση, με στρατιώτες να πέφτουν στο έδαφος για να καλυφθούν ή να τραυματίζονται –πολλοί εξ αυτών θανάσιμα- από τους πυροβολισμούς.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, οι τρομοκράτες είχαν μεταμφιεστεί σε φρουρούς της ισλαμικής επανάστασης και άνοιξαν πυρ πίσω από τις θέσεις των επισήμων.

Η παρέλαση πραγματοποιούνταν επ’ ευκαιρία της επετείου εισβολής του Ιρακινού δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράν, η οποία οδήγησε στον ιρανοϊρακινό οκταετή πόλεμο τη δεκαετία του 1980.

Η Τεχεράνη κατηγόρησε «ένα ξένο καθεστώς» που στηρίζεται από τις ΗΠΑ για την επίθεση που σημειώθηκε εναντίον της στρατιωτικής παρέλασης.

Copy link
Powered by Social Snap