Αθήνα Καιρός

Εκτελέστηκε η φόνισσα νταντά στην Κίνα

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Εκτελέστηκε η φόνισσα νταντά στην Κίνα

Εκτελέστηκε σήμερα στην επαρχία Τζετζιάνγκ της ανατολικής Κίνας η Μο Χουαντζίνγκ, η πρώην νταντά που είχε καταδικασθεί σε θάνατο, επειδή προκάλεσε εκουσίως πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα μέλη μιας οικογένειας το 2017, όπως ανακοίνωσε δικαστήριο της περιοχής.

Η θανατική καταδίκη της Μο εξετάστηκε και επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λαού (SPC), σύμφωνα με το δικαστήριο της Χανγκτζόου. Πριν από την εκτέλεση, το δικαστήριο της Χανγκτζόου ενημέρωσε τους στενούς συγγενείς της Μο ότι είχαν το δικαίωμα να την επισκεφθούν, οι ίδιοι όμως αποφάσισαν να μην την συναντήσουν.

«Το κίνητρο της Mo ήταν απεχθές, άκρως διαβολικό και επικίνδυνο για τους άλλους. Οι συνέπειες του εγκλήματος ήταν σοβαρές και επιζήμιες για τη δημόσια ασφάλεια», ανέφερε το SPC.

Παρά το γεγονός ότι η Μο ομολόγησε τον εμπρησμό μετά τη σύλληψή της, η φύση και η σοβαρότητα του εγκλήματος καθώς και οι κοινωνικές του επιπτώσεις δεν δικαιολογούσαν επιείκεια απέναντί της, ανέφερε το ανώτατο δικαστήριο της Κίνας. «Τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν πραγματικά και επαρκή και η ποινή κατάλληλη», σύμφωνα με το SPC.

Η Μο ήταν εθισμένη στα τυχερά παιχνίδια και είχε πολύ μεγάλα χρέη. Ξεκίνησε να εργάζεται για την οικογένεια της Τζου Σιαοτζέν και του Λιν Σενγκμπίν τον Σεπτέμβριο του 2016. Από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2017, έκλεψε κοσμήματα και ρολόγια από την οικογένεια και δανείστηκε χρήματα από την Τζου, τα οποία έχασε σε τυχερά παιχνίδια. Στις 21 Ιουνίου του 2017, η Μο αποφάσισε να κερδίσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από την Τζου, βάζοντας φωτιά και σβήνοντάς την η ίδια. Ωστόσο, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα η Τζου και τα τρία της παιδιά να πεθάνουν από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Tags:
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]