Απειλεί την Κύπρο

Πολεμικές ιαχές της Τουρκίας σε Αιγαίο και Μεσόγειο: Θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντά μας

21/09/18 • 00:47 | UPD 21/09/18 • 00:50

Μανώλης Κωστίδης

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Τουρκία συνεδρίασε την Πέμπτη το Συμβούλιο για να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα στα εθνικά ζητήματα της γείτονος. 

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Τουρκία συνεδρίασε την Πέμπτη για να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα στα εθνικά ζητήματα. 

Στην συνεδρίαση που είχε διάρκεια περίπου πέντε ώρες υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βασικό θέμα της ήταν η εφαρμογή του οδικού χάρτη για την αποστρατικοποίηση του Ιντλίμπ της Συρίας, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Ρωσία.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη μετά το τέλος του Συμβουλίου αναφέρετε και στις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.

Στα πλαίσια αυτά επαναλήφθηκε πως: «στις  προσπάθειες που θα πλήττουν τα συμφέροντα  και τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου αλλά και της Τουρκίας, η χώρα μας θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα αυτά, κάνοντας χρήση όλων των  μέσων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στο Συμβούλιο παρασχέθηκε επίσης ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και στο θέμα αυτό το Συμβούλιο επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να προστατεύσει με όλους τους δυνατούς τρόπους τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας ενάντια σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο τα οφέλη των Τ/Κ και της Τουρκίας».

Copy link
Powered by Social Snap