Αφέθηκε ελεύθερος Ιρακινός που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία Γερμανού στο Κέμνιτς

18/09/18 • 19:07 | UPD 18/09/18 • 19:07

Newsroom eleftherostypos.gr

Ένας 22χρονος Ιρακινός που συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία Γερμανού στο Κέμνιτς αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Ένας 22χρονος Ιρακινός που συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία Γερμανού στο Κέμνιτς αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Ίνγκριντ Μπούργχαρτ, διευκρίνισε ότι ένας Σύρος που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για το ίδιο αδίκημα παραμένει υπό κράτηση, ενώ καταζητείται ένα τρίτο άτομο, ένας άλλος Ιρακινός, που φέρεται ότι εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση.

Ο δικηγόρος του νεαρού Ιρακινού, Ούλριχ Ντοστ-Ρόξιν χαιρέτισε την απόφαση που έλαβε γερμανικό δικαστήριο, τονίζοντας ότι ο πελάτης του «κρατήθηκε επί περισσότερες από τρεις εβδομάδες» χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του.

Υπενθυμίζεται πως ο 35χρονος ξυλουργός, Ντάνιελ Χίλινγκ, δολοφονήθηκε στα τέλη Αυγούστου. Η δολοφονία προκάλεσε κύμα βίαιων διαδηλώσεων κατά των μεταναστών στο Κέμνιτς.

Τότε η αστυνομία είχε συλλάβει για τη δολοφονία δύο υπόπτους, τον Ιρακινό Γιούσεφ Α. και έναν Σύρο συνεργό του που ήταν παρόντες στον τόπο του εγκλήματος. Λίγες ώρες αργότερα ακροδεξιοί και νεοναζιστές οργάνωσαν μια πρώτη διαδήλωση στο Κέμνιτς. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και η ίδια η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έκαναν στη συνέχεια λόγο για «μαζικές καταδιώξεις» αλλοδαπών στην πόλη.

«Η αστυνομία βρήκε ένα μαχαίρι με ίχνη αίματος του θύματος. Αλλά δεν είχε τα δακτυλικά αποτυπώματα του πελάτη μου» ανέφερε επίσης ο δικηγόρος.

Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας επιβεβαίωσε ότι δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του Ιρακινού στο μαχαίρι, αλλά διευκρίνισε ότι ένα δεύτερο μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε στον φόνο δεν έχει βρεθεί μέχρι και σήμερα. «Κανένας μάρτυρας δεν τον είδε να μαχαιρώνει», τόνισε.

Copy link
Powered by Social Snap