Παθιασμένος με τη… χλιδή ο Ερντογάν: Το νέο αεροσκάφος του θυμίζει παλάτι [εικόνες]

13/09/18 • 17:45 | UPD 13/09/18 • 18:01

Newsroom eleftherostypos.gr

Μπορεί η τουρκική οικονομία να... βουλιάζει μέρα με τη μέρα αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έχει αδυναμία στη χλιδή.

Μπορεί η τουρκική οικονομία να… βουλιάζει μέρα με τη μέρα αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έχει αδυναμία στη χλιδή.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε στον αεροπορικό του στόλο ένα πολυτελέστατο αεροσκάφος, αξίας 400 εκατ. δολαρίων από το Κατάρ.

Το αεροσκάφος 747-8 σε VIP έκδοση προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη το πρωί της Τετάρτης και ξεσήκωσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα από τον Gamze Tascier, βουλευτή του CHP, ο οποίος χαρακτήρισε το τζετ των επτά δωματίων «ιπτάμενο παλάτι».

Τουρκικές ιστοσελίδες αναφέρουν πως ο σεΐχης του Κατάρ προσέφερε το αεροσκάφος στον Τούρκο πρόεδρο ως δώρο για να δείξει την «αγάπη του για τον Ερντογάν και την εμπιστοσύνη του στην Τουρκία».

Ωστόσο οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Είτε ο Τούρκος πρόεδρος πλήρωσε για την αγορά του, είτε του το προσέφερε δώρο ο σεΐχης,το αεροσκάφος μοιάζει πράγματι με «ιπτάμενο παλάτι» καθώς διαθέτει, εκτός των επτά υπνοδωματίων, σαλόνια, γραφείο, μια τεράστια τραπεζαρία και αίθουσα συσκέψεων.

Το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει 76 επιβάτες και έχει 18μελες πλήρωμα.