Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμός τώρα στην Κρήτη – Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Γιούνκερ για Ελλάδα: Ξαναστάθηκε στα πόδια της και αυτό ήταν ηράκλειος άθλος

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Γιούνκερ για Ελλάδα: Ξαναστάθηκε στα πόδια της και αυτό ήταν ηράκλειος άθλος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο εγγυητής της ειρήνης και πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι γιατί η ΕΕ εγγυάται την ειρήνη είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την έναρξη της τελευταία του ομιλία ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «για την Κατάσταση της Ένωσης» στο ευρωκοινοβούλιο.

Όχι στους υπερφίαλους εθνικισμούς είπε ο κ Γιούνκερ τονίζοντας ότι έχουμε γυρίσει τη σελίδα της οικονομικής κρίσης που μας έπληξε σκληρά. Έχουμε ανάπτυξη και αύξηση των θέσεων απασχόλησης σε απόλυτους αριθμούς περισσότερες από ότι ο πληθυσμός του Βελγίου, είπε.

Για την Ελλάδα ο κ. Γιούνκερ είπε ότι η χώρα μετά από τόσα επώδυνα χρόνια κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και να ξανασταθεί στα πόδια της. «Να χαιρετίσουμε τις προσπάθειες των Ελλήνων που άλλοι Ευρωπαίοι υποτιμούν. Ηταν ένας ηράκλειος άθλος. Η Ελλάδα κατάφερε να ολοκληρώσει τα προγράμματα και να σταθεί στα πόδια της για άλλη μια φορά χαιρετίζουμε τις προσπάθειες των Ελλήνων, προσπάθειες που κάποιοι άλλοι Ευρωπαίοι ακόμα υποτιμούν. Πρόκειται για την αξιοπρέπεια της χώρας και τον ρόλο της στην Ευρώπη και για την παραμονή της στην Ευρωζώνη και αισθάνομαι υπερήφανος για αυτό».

Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να γίνει ένας περισσότερο ανεξάρτητος και σημαντικός παγκόσμιος παράγων, συνειδητοποιώντας την δύναμή της στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Ναι, είμαστε παγκόσμιοι χρηματοδότες, αλλά πρέπει να γίνουμε και παγκόσμιοι παράγοντες», είπε.

Η Ενωση πρέπει να ξεπεράσει τις διαιρέσεις Βορρά-Νότου, Ανατολής Δύσης και να γίνει περισσότερο ανεξάρτητη στον τομέα της άμυνας, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Γιούνκερ δήλωσε ότι θέλει την συγκρότηση μίας δύναμης 10.000 Ευρωπαίων συνοριοφυλάκων μέχρι το 2020 και πρότεινε μία «νέα συμμαχία» ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Αφρική μέχρι το 2020.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]