Εκλογές στην Σουηδία: Αμφίρροπη μάχη και άνοδος του εθνικιστικού κόμματος

09/09/18 • 21:50 | UPD 09/09/18 • 21:50

Newsroom eleftherostypos.gr

Η κεντροαριστερή συμμαχία των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και αριστερών κομμάτων φαίνεται να κερδίζει το 41% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του TV4.

Η κεντροαριστερή συμμαχία των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και αριστερών κομμάτων φαίνεται να κερδίζει το 41% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του TV4.

Η κεντροδεξιά Συμμαχία – τα κόμματα των Μετριοπαθών, των Φιλελευθέρων, του Κέντρου και των Χριστιανοδημοκρατών – φέρεται να λαμβάνει 40,1 %, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών φέρεται να λαμβάνει 16,3%, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση του TV4.

Σε άλλη δημοσκόπηση, σύμφωνα με το SVT/Valu, η κεντροδεξιά συμμαχία προηγείται ελαφρώς, ενώ το αντιμεταναστευτικό κόμμα, όπως αποτυπώνεται και σε αυτή, αυξάνει το ποσοστό του.

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου SVT που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η κεντροδεξιά Συμμαχία της αντιπολίτευσης έχει εξαιρετικά μικρό προβάδισμα έναντι των κεντροαριστερών κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Σουηδία, σύμφωνα με .

Το αντιμεταναστευτικό, εθνικιστικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών κατέγραψε σημαντική αύξηση του ποσοστού του, όπως αναμενόταν, αφήνοντας τόσο τη δεξιά συμμαχία όσο και την αριστερή να απέχουν πολύ από την πλειοψηφία.

Η κεντροδεξιά Συμμαχία φέρεται να λαμβάνει 39,6%, ενώ η κυβερνώσα κεντροαριστερή συμμαχία των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των συμμάχων τους του Αριστερού Κόμματος στο κοινοβούλιο λαμβάνει 39,4% των ψήφων. Οι Σουηδοί Δημοκράτες αύξησαν στο 19,2% το ποσοστό τους από 12,9% στις προηγούμενες εκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Copy link
Powered by Social Snap