ΕΝΟΨΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Χείρα βοηθείας Στόλτενμπεργκ σε Ζάεφ: Σας περιμένουμε να γίνετε μέλος του ΝΑΤΟ

06/09/18 • 16:39 | UPD 06/09/18 • 17:13

Newsroom eleftherostypos.gr

Ένα σύμμαχο στο πρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ φαίνεται πως βρήκε ο Ζόραν Ζάεφ ενόψει του δημοψηφίσματος στα Σκόπια για το ονοματολογικό το οποίο θα διεξαχθεί σε 24 ημέρες.

Ένα σύμμαχο στο πρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ φαίνεται πως βρήκε ο Ζόραν Ζάεφ ενόψει του δημοψηφίσματος στα Σκόπια για το ονοματολογικό το οποίο θα διεξαχθεί σε 24 ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ επισκέφθηκε την Πέμπτη τα Σκόπια όπου παρακολούθησε άσκηση μονάδας ειδικών δυνάμεων, μαζί με την υπουργό Άμυνας της ΠΓΔΜ Ραντμίλα Σεκέρινσκα, όπου δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ «είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί ως το 30ο μέλος της συμμαχίας».

Изјави на Шекеринска и Столтенберг

Posted by MИА.mk on Thursday, 6 September 2018

Ο γενικός γραμματέας του Βορειατλαντικού Συμφώνου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο επικείμενο δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα λέγοντας πως «εκτιμούμε το συνεταιρισμό με τη χώρα σας. Θα έχετε δημοψήφισμα σε λίγες εβδομάδες, αποφασίζοντας αν θα είστε μέλος της διεθνούς κοινότητας, και εξαρτάται από τους πολίτες να αποφασίσουν».

«Η χώρα σας έχει καλά εκπαιδευμένα στρατεύματα που είναι έτοιμα να συμμετάσχουν σε δύσκολες αποστολές. Μέλη του στρατού σας έλαβαν μέρος σε αποστολές του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και σε άλλα μέρη, κάτι που δείχνει ότι έχετε ένα στρατό που συνεισφέρει στη διεθνή ασφάλεια» είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Από την πλευρά της, η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων σημείωσε ότι έως στιγμής σε διαφορετικές αποστολές του ΝΑΤΟ έχουν συμμετάσχει 4.000 «Μακεδόνες στρατιώτες». «Αποτίω φόρο τιμής στα μέλη του ‘’Μακεδονικού’’ στρατού, είναι ο σιωπηλός διπλωμάτης στις προσπάθειες μας για ένταξη στη Συμμαχία», τόνισε η Σεκερίνσκα.

Όπως ανέφερε η Σκοπιανή υπουργός, «σε αυτό το συνεταιρισμό, μπορούμε να βασιζόμαστε… Το ΝΑΤΟ ήταν εδώ για να μας βοηθήσει όταν το χρειαστήκαμε περισσότερο».