Συναγερμός στο αεροδρόμιο JFK εξαιτίας αεροσκάφους της Emirates που είναι σε καραντίνα λόγω ασθένειας 100 επιβατών εν πτήσει

05/09/18 • 17:14 | UPD 05/09/18 • 18:30

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε καραντίνα στο αεροδρόμιο JFK των ΗΠΑ, έχει τεθεί αεροσκάφος της εταιρείας Emirates, καθώς τουλάχιστον 100 επιβάτες φαίνεται πως αρρώστησαν κατά την διάρκεια πτήσης από το Ντουμπάι.

Σε καραντίνα στο αεροδρόμιο JFK των ΗΠΑ, έχει τεθεί αεροσκάφος της εταιρείας Emirates, καθώς τουλάχιστον 100 επιβάτες φαίνεται πως αρρώστησαν κατά την διάρκεια πτήσης από το Ντουμπάι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ABCNews τουλάχιστον 100 επιβάτες εμφάνισαν σημάδια ασθένειας στη διάρκεια της πτήσης με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να τεθεί σε καραντίνα μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης «John F. Kennedy».

Το ABCNews αναφέρει ότι ο πιλότος ενημέρωσε πως δύο επιβάτες ανέβασαν πολύ υψηλό πυρετό, ενώ άλλοι 100 βήχουν συνέχεια.

Συνολικά 521 άτομα επιβαίνουν στο αεροσκάφος.

«Κατά την άφιξη στο Τζ.Φ.Κ., για προληπτικούς λόγους, (οι επιβάτες) εξετάστηκαν αμέσως από τις τοπικές υπηρεσίες υγείας», είπε η εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι «σύντομα» θα επιτραπεί σε όλους τους επιβάτες να αποβιβαστούν.

Επί τόπου βρίσκονται εκπρόσωποι της τοπικής αστυνομίας και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι WNBC. Καμία υπηρεσία όμως δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να διευκρινίσει τι συνέβη, ενώ και το γραφείο του δημάρχου της Νέας Υόρκης απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ένας άνδρας που υποστηρίζει ότι ονομάζεται Λάρι Κόεν και βρίσκεται μέσα στο αεροπλάνο ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες που δείχνουν δεκάδες αστυνομικούς και ασθενοφόρα να περιμένουν στον διάδρομο προσγείωσης, έξω από το αεροπλάνο. «Το μόνο που μας έχουν πει είναι ότι υπάρχουν κάποιοι άρρωστοι επιβάτες και ότι θα πρέπει να παραμείνουμε εδώ» είπε ο Κόεν στο πρακτορείο Reuters, πάντα μέσω του Twitter.