Σοκ στην Κύπρο: 1,5 ετών παιδί κατάπιε πακέτο με ναρκωτικά

16/08/18 • 11:14 | UPD 16/08/18 • 11:14

Newsroom eleftherostypos.gr

Συγκλονίζει η κυριολεκτικά πρωτοφανής υπόθεση που αποκαλύφθηκε το βράδυ του Δεκαπενταυγούστου στην Κύπρο, με ένα 17μηνο παιδάκι να έχει, σύμφωνα με τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, πάρει στον οργανισμό του μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών διαφόρων μάλιστα τύπων.

Συγκλονίζει η κυριολεκτικά πρωτοφανής υπόθεση που αποκαλύφθηκε το βράδυ του Δεκαπενταυγούστου στην Πάφο, με ένα 17μηνο παιδάκι να έχει, σύμφωνα με τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, πάρει στον οργανισμό του μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών διαφόρων μάλιστα τύπων.

Το αγοράκι νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, αλλά με βελτιωτικές τάσεις σύμφωνα με τους γιατρούς, ενώ η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 40χρονου για την υπόθεση.

Πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο του 17μηνου παιδιού που διέμενε τις τελευταίες μέρες στην κατοικία του παιδιού και το οποίο σύμφωνα με την Αστυνομία την απασχόλησε στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών. Το παιδάκι διαμένει με τη μητέρα του, ενώ ο πατέρας του εκτίει ποινή φυλάκισης για υποθέσεις ναρκωτικών.

Το 17μηνο παιδάκι μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο Πάφου όπου αρχικά η μητέρα του ανέφερε ότι αυτό έπεσε στο έδαφος και χτύπησε στο μέτωπο.

Ωστόσο, έκπληκτοι οι γιατροί που προχώρησαν σε εξειδικευμένες τοξικολογικές και άλλες εξετάσεις, αφού φαινόταν ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως παρουσιάσθηκαν, βρέθηκαν ενώπιον μιας πρωτοφανούς υπόθεσης, με ισχυρές ενδείξεις ότι στον οργανισμό του βρέφους υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες, όπως και αλκοόλ.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου τοποθετήθηκε στον αναπνευστήρα και οι γιατροί έδιναν ολονύχτια μάχη να το κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με τα δεδομένα την Πέμπτη το πρωί, η κατάσταση της υγείας του παιδιού παρουσιάζει βελτίωση.

To ΤΑΕ Πάφου σε συνεργασία με το ΤΑΕ Λευκωσίας άρχισαν εντατικές έρευνες για τις συνθήκες υπό τις οποίες το 17μηνο αγοράκι κατανάλωσε τέτοιες ουσίες και συνελήφθη ως ύποπτος ο 40χρονος συγγενής του.

Αναμένεται ότι σήμερα θα υπάρξουν και νέες εξελίξεις, αφού οι αρχές θεωρούν δεδομένη την εμπλοκή ή την ανοχή και άλλων ατόμων στην πρωτοφανή αντιμετώπιση του παιδιού.

Πηγή: philenews.com