Βρετανός πολίτης που ήρθε από ξένη χώρα είναι ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο

14/08/18 • 21:16 | UPD 14/08/18 • 21:16

Newsroom eleftherostypos.gr

Bρετανός πολίτης που ήρθε από ξένη χώρα είναι ο δράστης της επίθεσης με αυτοκίνητο έξω από το κοινοβούλιο στο Λονδίνο όπως δήλωσε ο υπουργός Ασφαλείας Μπεν Ουάλας.

Bρετανός πολίτης που ήρθε από ξένη χώρα είναι ο δράστης της επίθεσης με αυτοκίνητο έξω από το κοινοβούλιο στο Λονδίνο όπως δήλωσε ο υπουργός Ασφαλείας Μπεν Ουάλας.
«Είναι Βρετανός υπήκοος» είπε ο Ουάλας στο βρετανικό δίκτυο BBC TV και πρόσθεσε: «Ήλθε καταρχάς από άλλη χώρα. Το περιστατικό αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή ως τρομοκρατικό και δεν το έχουμε πλήρως επιβεβαιώσει αυτό».

Από την πλευρά της, η αστυνομία ανέφερε ότι πραγματοποίησε έρευνες σε δύο διευθύνσεις στο Μπέρμιγχαμ και σε ένα κτίριο στο Νότινγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, σε σχέση με το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ο οδηγός του οχήματος είναι 29 ετών.

Το συμβάν έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου είναι σοκαριστικό, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, προειδοποιώντας πως η τρομοκρατική απειλή στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ισχυρή.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ένας άνδρας έριξε εκ προθέσεως το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους προτού πέσει πάνω στα κάγκελα του βρετανικού κοινοβουλίου.

“Η απειλή στο Ηνωμένο Βασίλειο από την τρομοκρατία παραμένει ισχυρή. Καλώ τον κόσμο να παραμείνει σε επαγρύπνηση”, ανέφερε σε δήλωσή της η Μέι, η οποία βρίσκεται σε διακοπές στο εξωτερικό.

Εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε πως ενημερωνόταν τακτικά από τους αξιωματούχους ασφαλείας καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ