Απίστευτο: Έκλεψαν καρχαρία από ενυδρείο στο Τέξας και τον έντυσαν…μωρό [βίντεο]

31/07/18 • 14:19 | UPD 31/07/18 • 14:19

Newsroom eleftherostypos.gr

Πραγματικά απίστευτο και όμως αληθινό είναι το περιστατικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στο ενυδρείο του Σαν Αντόνιο στο Τέξας με πρωταγωνιστή έναν καρχαρία.

Πραγματικά απίστευτο και όμως αληθινό είναι το περιστατικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στο ενυδρείο του Σαν Αντόνιο στο Τέξας με πρωταγωνιστή έναν καρχαρία.

Συγκεκριμένα, δύο άνδρες και μία γυναίκα πλησίασαν μια ανοικτή δεξαμενή, όπου οι επισκέπτες επιτρέπεται να ταΐζουν ή και να αγγίζουν ορισμένα είδη ψαριών. Ο ένας άρπαξε από την ουρά έναν μικρό καρχαρία και οι άλλοι δύο τον τύλιξαν σε βρεγμένη κουβέρτα και στη συνέχεια τον έβαλαν σε έναν κουβά που είχαν τοποθετήσει σ’ ένα παιδικό καροτσάκι.

Οι τρεις μετά τη… ληστεία τους έφυγαν παριστάνοντας ότι κουβαλούν ένα μωρό, αφήνοντας ωστόσο πίσω τους ίχνη από τα νερά που έτρεχαν. Μέλος του προσωπικού του ενυδρείου που αντιλήφθηκε το τι έγινε τους ακολούθησε στο πάρκινγκ προσπαθώντας να τους κλείσει το δρόμο. Δεν κατάφερε όμως να σταματήσει τον ύποπτο που κουβαλούσε τον καρχαρία, ο οποίος μπήκε ένα αυτοκίνητο και διέφυγε.

Ωστόσο, οι συνεργάτες συνελήφθησαν και ομολόγησαν την ενοχή τους.

Στη συνέχεια, χάρη σε πληροφορίες που έδωσε το κοινό του ενυδρείου, η αστυνομία εντόπισε το φορτηγάκι που χρησιμοποίησαν οι κλέφτες και συνέλαβε έναν 38χρονο άνδρα.

Οι υπεύθυνοι του ενυδρείου φοβήθηκαν ότι ο καρχαρίας μήκους 45 εκ. ονόματι «Helen» δεν θα επιβιώσει, αλλά τελικά τους επεστράφη και είναι σε καλή κατάσταση.

Αναπάντητο έμεινε το γιατί αποφάσισαν να κλέψουν τον μικρό καρχαρία καθώς δεν είχαν να αποκομίσουν κάποιο ιδιαίτερο όφελος από την πράξη τους, αφού το συγκεκριμένο είδος καρχαρία (horn shark) αφθονεί ανοικτά της Καλιφόρνια και δεν θα μπορούσαν να τον πουλήσουν για πάνω από 400 δολάρια, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ στο Σαν Αντόνιο.

Copy link
Powered by Social Snap