Τελείωσε η «Οδύσσειά τους»

Οι πρώτες εικόνες των παιδιών από την Ταϊλάνδη μετά το εξιτήριο [βίντεο]

18/07/18 • 14:00 | UPD 18/07/18 • 14:02

Newsroom eleftherostypos.gr

Εξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβαν τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους που είχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη. Αναμένεται αργότερα σήμερα να μιλήσουν στα Μέσα Ενημέρωσης, όπως είχε ανακοινωθεί από χθες.

Έλαβε οριστικά τέλος η «Οδύσσεια» των 12 παιδιών και του προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, καθώς έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Αναμένεται αργότερα σήμερα να μιλήσουν στα Μέσα Ενημέρωσης, όπως είχε ανακοινωθεί από χθες.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν εγκλωβιστεί στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ από τις 23 Ιουνίου και απεγκλωβίστηκαν στις 2 Ιουλίου και από τότε νοσηλεύτηκαν σε καραντίνα καθώς οι οργανισμοί τους ήταν εξασθενημένοι μετά της πολυήμερη παραμονή τους στο σπήλαιο.

Οι πρώτες εικόνες από το εξιτήριο

Οι πολιτικές διαστάσεις

Η στρατιωτική κυβέρνηση της Ταϊλάνδης τους παραχώρησε τηλεοπτικό χρόνο 45 λεπτών για τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ταϊλάνδη Προχωράει», το οποίο επίσης θα μεταδοθεί ζωντανά σε δεκάδες κανάλια.

Τα αγόρια, ο προπονητής τους και ορισμένοι από τους διασώστες θα κληθούν να απαντήσουν σε μια σειρά προσεκτικά διατυπωμένων ερωτήσεων, τις οποίες οι δημοσιογράφοι είχαν καταθέσει από πριν στους διοργανωτές της συνέντευξης Τύπου, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Δεν γνωρίζουμε τί πληγές κουβαλάνε μέσα στις καρδιές τους τα παιδιά», δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης Ταγουατσάκι Ταϊκάου, ο οποίος ζήτησε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα των αγοριών επικαλούμενος τον αντίκτυπο που τυχόν να έχει στην ψυχική τους υγεία το ενδιαφέρον από τα μέσα ενημέρωσης.

«Τα μέσα γνωρίζουν ότι τα παιδιά βρίσκονται σε δύσκολη θέση, έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο και αν τους θέσει κάποιος τολμηρές ερωτήσεις μπορεί να παραβιάσει τον νόμο», είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.