«είναι υπέροχο να είμαι μαζί σας»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τραμπ – Πούτιν: «Ήταν μια πολύ καλή αρχή για όλους» λέει ο Αμερικανός πρόεδρος

16/07/18 • 17:43 | UPD 16/07/18 • 17:44

Newsroom eleftherostypos.gr

«Πολύ καλή αρχή». Αυτά ήταν τα λόγια του Ντόναλντ Τραμπ για τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Πολύ καλή αρχή». Αυτά ήταν τα λόγια του Ντόναλντ Τραμπ για τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν λίγο μετά τις 14:00 ώρα Ελλάδος, αργότερα δηλαδή από τον αρχικό προγραμματισμό εξαιτίας της καθυστερημένης άφιξης του Ρώσου προέδρου στο Ελσίνκι.

Οι συνομιλίες διήρκεσαν περίπου δύο ώρες με τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει μετά το τέλος τους «νομίζω ότι είναι μια καλή αρχή. Πολύ, πολύ καλή αρχή για όλους».

«Ελπίζω σε μια εξαιρετική σχέση» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τραμπ μίλησε για «σπουδαίες ευκαιρίες» μεταξύ των δύο εθνών σε μια περίοδο έντονης έντασης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων κατά την έναρξη της πρώτης συνάντησής του με τον Πούτιν.

Οι δύο ηγέτες υποδέχτηκαν στη συνέχεια τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες τους για διευρυμένες συνομιλίες πριν από την κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει 90 λεπτά ωστόσο διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Παρόντες στη συνάντηση ήταν μόνο οι διερμηνείς των προέδρων.

Στην αρχή της συνάντησης ο Ντόναλντ Τραμπ είπε απευθυνόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν «είναι υπέροχο να είμαι μαζί σας».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε ακόμα την ελπίδα ότι ΗΠΑ και Ρωσία θα καταλήξουν σε μια «έκτακτη σχέση».