Ο Βρετανός δύτης θα καταθέσει μήνυση κατά του Έλον Μασκ για τον χαρακτηρισμό «παιδόφιλος»

16/07/18 • 17:18 | UPD 16/07/18 • 17:18

Newsroom eleftherostypos.gr

Μήνυση κατά του Έλον Μασκ επειδή τον αποκάλεσε «παιδόφιλο» ενδέχεται να καταθέσει ο Βρετανός σπηλαιολόγος, Βέρνον Άνσγουορθ.

Μήνυση κατά του Έλον Μασκ επειδή τον αποκάλεσε «παιδόφιλο» ενδέχεται να καταθέσει ο Βρετανός σπηλαιολόγος, Βέρνον Άνσγουορθ.

Σε συνέντευξή του στο AFP, ο Άνσγουορθ δήλωσε ότι δεν έχει δει τα υβριστικά tweets του Μασκ και του τα έχουν μεταφέρει.

Στην ερώτηση αν θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του Μασκ, ο σπηλαιολόγος απάντησε: «Αν είναι αυτό που πιστεύω, ναι».

Ο Άνσγουορθ πρόσθεσε επίσης ότι θα αποφασίσει όταν επιστρέψει αυτήν την εβδομάδα στη Βρετανία. Αλλά η υπόθεση αυτή «δεν έχει κλείσει», προειδοποίησε.

Απίστευτη επίθεση: Παιδεραστή χαρακτήρισε ο Έλον Μασκ διασώστη των παιδιών στην Ταϊλάνδη

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την ανάρτηση στο Twitter του επιχειρηματία Έλον Μασκ όπου κατηγορεί διασώστη που έλαβε μέρος στον απεγκλωβισμό των 12 αγοριών στην Ταϊλάνδη, «παιδόφιλο».

Συγκεκριμένα, με ένα tweet προς τους 22 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla χαρακτήρισε τον 63χρονο Βρετανό δύτη Βέρνον Άνσγουορθ, ως παιδόφιλο («pedo»). Στη συνέχεια διέγραψε το tweet του.

Ο Έλον Μασκ ανέφερε πως η απόφαση του Βρετανού δύτη να αρνηθεί τη βοήθειά του με το ειδικό υποβρύχιο που έστειλε είναι ύποπτη.

Αμφιβάλλει μάλιστα για το κατά πόσο συμμετείχε ακόμα και στη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Ο έμπειρος σπηλαιολόγος γνωρίζει άριστα το σύστημα σπηλιών που είχαν εγκλωβιστεί τα 12 παιδιά και o προπονητής του και είχε βοηθήσει τις ομάδες διάσωσης. Είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στο CNN ότι η ιδέα του Μασκ να χρησιμοποιηθεί ένα μικρό υποβρύχιο για να βγουν τα εγκλωβισμένα παιδιά από τη σπηλιά δεν είχε «καμία πιθανότητα να δουλέψει».

Απαντώντας του ο Μασκ αμφισβήτησε τη συμμετοχή του Άνσγουερθ στην επιχείρηση διάσωσης περιγράφοντάς ως ύποπτο τον Βρετανό, που ζει μόνιμα στην Ταϊλάνδη». Κι είπε ότι θα αποδείξει ότι το υποβρύχιό του θα μπορούσε να τα καταφέρει. «Συγνώμη παιδεραστή, πήγαινες γυρεύοντας», έγραψε ο 47χρονος επιχειρηματίας.

Ο 63χρονος Βέρνον Άνσγουορθ είχε νωρίτερα πει ότι μπορεί ο Έλον Μασκ να βάλει το υποβρύχιό του εκεί που ξέρει. Τον κατηγόρησε μάλιστα για κόλπο δημόσιων σχέσεων.

O δύτης, είπε στον Guardian πως αισθάνεται έκπληκτος και θυμωμένος για την επίθεση.

Copy link
Powered by Social Snap