«να βάλει το υποβρύχιό του εκεί που ξέρει»

Απίστευτη επίθεση: Παιδεραστή χαρακτήρισε ο Έλον Μασκ διασώστη των παιδιών στην Ταϊλάνδη

16/07/18 • 14:17 | UPD 16/07/18 • 14:45

Newsroom eleftherostypos.gr

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την ανάρτηση στο Twitter του επιχειρηματία Έλον Μασκ όπου κατηγορεί διασώστη που έλαβε μέρος στον απεγκλωβισμό των 12 αγοριών στην Ταϊλάνδη, «παιδόφιλο».

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την ανάρτηση στο Twitter του επιχειρηματία Έλον Μασκ όπου κατηγορεί διασώστη που έλαβε μέρος στον απεγκλωβισμό των 12 αγοριών στην Ταϊλάνδη, «παιδόφιλο».

Συγκεκριμένα, με ένα tweet προς τους 22 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla χαρακτήρισε τον 63χρονο Βρετανό δύτη Βέρνον Άνσγουορθ, ως παιδόφιλο («pedo»). Στη συνέχεια διέγραψε το tweet του.

Ο Έλον Μασκ ανέφερε πως η απόφαση του Βρετανού δύτη να αρνηθεί τη βοήθειά του με το ειδικό υποβρύχιο που έστειλε είναι ύποπτη.

Αμφιβάλλει μάλιστα για το κατά πόσο συμμετείχε ακόμα και στη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Ο έμπειρος σπηλαιολόγος γνωρίζει άριστα το σύστημα σπηλιών που είχαν εγκλωβιστεί τα 12 παιδιά και o προπονητής του και είχε βοηθήσει τις ομάδες διάσωσης. Είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στο CNN ότι η ιδέα του Μασκ να χρησιμοποιηθεί ένα μικρό υποβρύχιο για να βγουν τα εγκλωβισμένα παιδιά από τη σπηλιά δεν είχε «καμία πιθανότητα να δουλέψει».

Απαντώντας του ο Μασκ αμφισβήτησε τη συμμετοχή του Άνσγουερθ στην επιχείρηση διάσωσης περιγράφοντάς ως ύποπτο τον Βρετανό, που ζει μόνιμα στην Ταϊλάνδη». Κι είπε ότι θα αποδείξει ότι το υποβρύχιό του θα μπορούσε να τα καταφέρει. «Συγνώμη παιδεραστή, πήγαινες γυρεύοντας», έγραψε ο 47χρονος επιχειρηματίας.

Ο 63χρονος Βέρνον Άνσγουορθ είχε νωρίτερα πει ότι μπορεί ο Έλον Μασκ να βάλει το υποβρύχιό του εκεί που ξέρει. Τον κατηγόρησε μάλιστα για κόλπο δημόσιων σχέσεων.

O δύτης, είπε στον Guardian πως αισθάνεται έκπληκτος και θυμωμένος για την επίθεση.