Οι πρώτες εικόνες μέσα από το νοσοκομείο

Βίντεο-ντοκουμέντο από την διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη

11/07/18 • 17:01 | UPD 11/07/18 • 17:01

Newsroom eleftherostypos.gr

Το φως της δημοσιότητας είδαν βίντεο και φωτογραφίες ντοκουμέντο από την μεγάλη επιχείρηση διάσωσης που έγινε στην Ταϊλάνδη για τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο. 

Το φως της δημοσιότητας είδαν βίντεο και φωτογραφίες από την μεγάλη επιχείρηση διάσωσης που έγινε στην Ταϊλάνδη για τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο. 

Το βίντεο το έδωσαν στην δημοσιότητα η ειδική ομάδα των βατραχανθρώπων που συμμετείχε στον απεγκλωβισμό που καθήλωσε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στην δημοσιότητα βγήκαν  ;όμως και οι πρώτες εικόνες από τη νοσηλεία στο νοσοκομείο των παιδιών που διασώθηκαν. Ο ανταποκριτής του Guardian, Michael Safi, ανήρτησε στο Twitter το πρώτο βίντεο από τον θάλαμο όπου νοσηλεύεται ένα από τους μικρούς «Αγριόχοιρους».

Σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Δημόσιας Υγείας, η ψυχολογική κατάσταση των παιδιών «είναι πολύ καλή», για να προσθέσει ότι τώρα «δεν έχουν στρες».

Όπως τόνισε ένα από τα αγόρια που διασώθηκαν χθες παρουσίασε λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ όλα τα παιδιά εμβολιάστηκαν κατά της λύσσας και του τετάνου.

Στο μεταξύ ο Αυστραλός γιατρός, ο οποίος φρόντισε τα παιδιά που εγκλωβίστηκαν μέσα στο σπήλαιο, πληροφορήθηκε τον θάνατο του πατέρα του μόλις βγήκε από αυτό.

Ο Ρίτσαρντ Χάρις, διακεκριμένος γιατρός και δύτης, συμμετείχε στη δραματική διάσωση των παιδιών έπειτα από αίτημα ειδικών και λέγεται ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος, ο οποίος εξήλθε από το πλημμυρισμένο σπήλαιο.

Ο Χάρι, όπως είναι γνωστός στη διεθνή κοινότητα σπηλαίων, ματαίωσε τις προγραμματισμένες διακοπές του για να μεταβεί στη βόρεια Ταϊλάνδη ως μέλος της διεθνούς ομάδας που επιχείρησε να απεγκλωβίσει τα παιδιά από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ.

Τα αυστραλιανά Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έθεσε σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή και τόλμησε να καλύψει μια απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων στο πλημμυρισμένο σπήλαιο για να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες στα 12 παιδιά και στον προπονητή τους.

Φωτογραφίες από την διάσωση