θυμήθηκε την παιδική της ηλικία

Η αγριάδα του Τραμπ δεν πέρασε στην Μέρκελ – Τι απάντησε η Καγκελάριος στα περί ομηρίας

11/07/18 • 14:40 | UPD 11/07/18 • 16:55

Newsroom eleftherostypos.gr

Την παιδική της ηλικία θυμήθηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, όταν κλήθηκε να απαντήσει στις επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι το Βερολίνο «ελέγχεται πλήρως από τη Ρωσία».

Την παιδική της ηλικία θυμήθηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, όταν κλήθηκε να απαντήσει στις επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι το Βερολίνο «ελέγχεται πλήρως από τη Ρωσία».

Τρεις ώρες αφού ο Τραμπ κατηγόρησε τη Γερμανία ότι εξαρτάται από τη Ρωσία για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες και ότι δεν αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες, η Μέρκελ δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ:

«Εχω προσωπική εμπειρία από το πώς ένα μέρος της Γερμανίας ελεγχόταν από τη Σοβιετική Ενωση».

«Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα είμαστε ενωμένοι στην ελευθερία, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Για αυτό τον λόγο μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ανεξάρτητοι στις πολιτικές μας και ότι λαμβάνουμε ανεξάρτητες αποφάσεις. Αυτό είναι πολύ καλό, κυρίως για τους πολίτες στην ανατολική Γερμανία» υπογράμμισε.

Παράλληλα η Μέρκελ υπερασπίστηκε και τη συνεισφορά της χώρας της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Η Γερμανία κάνει πολλά για το ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.

«Η Γερμανία παρέχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό (στο ΝΑΤΟ), το μεγαλύτερο μέρος των στρατιωτικών μας ικανοτήτων προσφέρεται στο ΝΑΤΟ και μέχρι σήμερα έχουμε μια ισχυρή δέσμευση στο Αφγανιστάν. Με αυτό τον τρόπο υπερασπιζόμαστε και τα συμφέροντα των ΗΠΑ», τόνισε η καγκελάριος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί σήμερα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τη Μέρκελ στις 15:15 (τοπική ώρα, 16:15 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.  Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομολόγό του Εμανουέλ Μακρόν αργότερα σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ