Η ΚΟΠΕΛΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ!

Εξαφανισμένη 18χρονη βρέθηκε στο Περού – Ήταν αιχμάλωτη θρησκευτικής αίρεσης [εικόνες & βίντεο]

07/07/18 • 15:24 | UPD 07/07/18 • 15:31

Newsroom eleftherostypos.gr

Μία συγκλονιστική υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Μία 19χρονη κοπέλα από την Ισπανία έπεσε θύμα αίρεσης στο Περού και εντοπίστηκε 1,5 χρόνο μετά την εξαφάνιση τους αγκαλιά με το βρέφος που απέκτησε λόγω της κακοποίησης που υπέστη. 

Μία συγκλονιστική υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Μία 19χρονη κοπέλα από την Ισπανία έπεσε θύμα αίρεσης στο Περού και εντοπίστηκε 1,5 χρόνο μετά την εξαφάνιση τους αγκαλιά με το βρέφος που απέκτησε λόγω της κακοποίησης που υπέστη.

Η Πατρίτσια Αγκιλάρ είχε εξαφανιστεί στα 18 της. Τότε την είχε προσεγγίσει ένας άνδρας μέλος αίρεσης από το Περού και αφού την οδήγησε στη ζούγκλα τη φυλάκισε σε μια καλύβα μαζί με άλλες γυναίκες που κακοποιούσε.

Οι αστυνομικοί την εντόπισαν και δυσκολεύτηκαν να την αναγνωρίσουν αφού δεν έμοιαζε με την κοπέλα στις φωτογραφίες της εξαφάνισης εξαιτίας της βάναυσης κακοποίησης που υπέστη.

Εγκλωβισμένη στα χέρια μιας θρησκευτικής αίρεσης, η Πατρίσια ήταν πολύ αδύνατη, σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και κρατούσε ένα νεογέννητο στην αγκαλιά της. Ένα βρέφος ενός μηνός, πατέρας του οποίου είναι ο άνθρωπος που κρατούσε η 19χρονη Ισπανίδα και άλλες δυο γυναίκες αιχμάλωτες ως σκλάβες του σεξ.

Μετά την κατάθεση της Πατρίτσια οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Στιβεν Φελιξ Μανρίκε, γκουρού της αίρεσης Gnosis που είχε αυτοανακηρυχθεί «αγγελιοφόρος του Θεού» και αποκαλούσε τον εαυτό του «ο πρίγκιπας του Γκουρτζίεφ». Ο Μανρίκε κατηγορείται για εμπορία και παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

Στην καλύβα μαζί με την Πατρίτσια βρίσκονταν οι άλλες δύο γυναίκες και δύο παιδιά, ηλικίας 4 και 10 ετών. Και αυτές θεωρούνταν εξαφανισμένες στη χώρα.

Η εξαφάνιση της Πατρίσια Αγκιλάρ

Η Πατρίσια έμενε στο Έλτσε και γνώρισε μέσω του Facebook τον «γκουρού» σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή της ζωής της, έχοντας χάσει ένα θείο με τον οποίο ήταν πολύ δεμένοι. Ο «γκουρού» εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της και παρουσίασε τον εαυτό του ως τον «μεσσία που ήταν επιφορτισμένος με τη σωτηρία του κόσμου» που θα έσωζε τους οπαδούς του κατά την Αποκάλυψη. Στην πραγματικότητα ο Μανρίκε διατηρούσε ένα είδος χαρεμιού, αναγκάζοντας τις ομήρους του να κάνουν σεξ μαζί του και να καταναλώνουν ayahuasca, ένα τοπικό ποτό που προκαλεί παραισθήσεις και κρίσεις άγχους.

Πιστεύοντας τα λόγια του Μανρίκε, η 18χρονη, τότε, Πατρίσια έκλεψε 6.000 δολάρια από την οικογένεια της και στις 7 Ιανουαρίου 2017 πήρε το αεροπλάνο για το Περού. Τον Φεβρουάριο ο πατέρας της Αλμπέρτο Αγκιλάρ κατήγγειλε δημοσίως την εξαφάνιση της και ενημέρωσε τον Τύπο για τον τρόπο με τον οποίο της έγινε πλύση εγκεφάλου. Ο Aλμπέρτο ξεκίνησε μια σελίδα στο Facebook για να βρει την κόρη του και κατάφερε επίσης να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα προκειμένου να βρει τα ίχνη της.

Τώρα, ο πατέρας της Πατρίσια φοβάται ότι η κοπέλα δεν θέλει να επιστρέψει στην Ισπανία: «Η κατάσταση της κόρης μου στο Περού είναι παράνομη, οπότε ελπίζω ότι θα εκδοθεί στην Ισπανία» δήλωσε ο Αλμπέρτο στην εφημερίδα El Mundo. «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το παιδί, αλλά θα θέλαμε να επιστρέψει με την Πατρίσια στην Ισπανία».

«Μου έστειλαν μια φωτογραφία της και δεν μπορούσα να την αναγνωρίσω. Ζούσε σε άθλιες συνθήκες με τα παιδιά. Τους έδιναν φαγητό μια φορά την εβδομάδα» δήλωσε ο δικηγόρος της ΜΚΟ SOS Desaparecidos, Μάιτε Ρόχας.