επιφυλακτικός ο κυβερνήτης της επαρχίας

Παγκόσμια αγωνία για τα παιδιά στην Ταϊλάνδη – Αναποφάσιστες οι αρχές για το πότε θα ξεκινήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού

06/07/18 • 20:35 | UPD 06/07/18 • 20:41

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο κυβέρνησης της επαρχίας Tσιανγκ Ράι στην Ταίλάνδη σε συνέντευξη Τύπου, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για να ξεκινήσει απόψε η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών που βρίσκονται παγιδευμένα στη σπηλιά Ταμ Λουάνγκ.

Ο κυβέρνησης της επαρχίας Tσιανγκ Ράι στην Ταίλάνδη σε συνέντευξη Τύπου, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για να ξεκινήσει απόψε η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών που βρίσκονται παγιδευμένα στη σπηλιά Ταμ Λουάνγκ.

Oπως ανέφερε, θα πρέπει πρώτα εξεταστούν οι συνθήκες και αν το ρίσκο είναι το μικρότερο δυνατό. Μάλιστα όπως τόνισε τα παιδιά δεν έχουν προλάβει να εκπαιδευτούν στην κατάδυση και μία τέτοια επιχείρηση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την ζωή τους.

Νωρίτερα δύτης που συμμετέχει στις επιχειρήσεις για τη διάσωση των 12 παιδιών στην Ταϊλάνδη δήλωσε πως ο απεγκλωβισμός τους θα ξεκινήσει σε μερικές ώρες.

«Δίνεται μάχη με τον χρόνο επειδή την Κυριακή θα έχουμε ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά παραμένουμε θετικοί», δήλωσε ο Βέλγος δύτης Ben Reymenants στην εφημερίδα HLN. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως η επιχείρηση θα ξεκινήσει απόψε και τα παιδιά θα απεγκλωβίζονται δύο-δύο.

Μέχρι στιγμής η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί. Αργότερα προγραμματίζεται συνέντευξη Τύπου της υπουργού Εσωτερικών της χώρας που ήδη έχει φθάσει έξω από το κτήριο.

Κατά μήκος της διαδρομής έχουν τοποθετηθεί μπουκάλες οξυγόνου. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα διασωθούν τα παιδιά.

Το σπήλαιο έχει πολλά δυσπρόσιτα σημεία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ένας έμπειρος δύτης χρειάζεται περίπου έξι ώρες για να διανύσει την απόσταση από την είσοδο μέχρι τα παιδιά. Παράλληλα στο σπήλαιο υπάρχουν πολλά στενά σημεία στα οποία οι δύτες βγάζουν τον εξοπλισμό τους για να περάσουν.

Οι προσπάθειες των Αρχών την Παρασκευή για να βρεθούν άλλες διέξοδοι διαφυγής των παιδιών στέφθηκαν με αποτυχία και τελικά το μόνο που μένει είναι τα παιδιά να απομακρυνθούν από τα υπόγεια τούνελ….

Σε περίπτωση που τα παιδιά τα καταφέρουν, έχουν προσκληθεί από τον πρόεδρο της FIFA στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο Έλον Μασκ θέλει να βοηθήσει

Ο Έλον Μασκ της SpaceX έχει αποδείξει πολλάκις πως είναι κάτι περισσότερο από έναν άνθρωπο με πολλά χρήματα.

Μετά από αίτημα ενός χρήστη στο Twitter, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος αφού συζήτησε μαζί του κατέληξε στο συμπέρασμα πως η εταιρεία του θα μπορούσε να βοηθήσει. Ο Μασκ ο οποίος απαντά σε πολλά από τα μηνύματα που δέχεται στο Twitter αρχικά ήταν διστακτικός λέγοντας πως πιστεύει ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει τον έλεγχο της κατάστασης.

Στην συνέχεια ωστόσο όσο η συζήτηση προχωρούσε ο Έλον Μασκ σκέφτηκε πως οι εταιρείες του έχουν σχέση με τις γεωτρήσεις και με κάποιο τρόπο θα μπορούσε να συνδράμει στον αγώνα να βγουν τα παιδιά από την σπηλιά.

Αφού παρέθεσε ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες, όπως το ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας σωλήνας από νάυλον προκειμένου τα παιδιά να μπορέσουν να περάσουν μέσα από το νερό, ο Έλον Μασκ αποκάλυψε πως επικοινώνησε με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης προκειμένου να βρεθεί τρόπος να βοηθήσει.

«Μιλάμε με την ταϊλανδέζικη κυβέρνηση για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και στέλνουμε ανθρώπους της SpaceX/Boring Company από τις ΗΠΑ στην Ταϊλάνδη για να προσφέρουν βοήθεια στο έδαφος», είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας σε επίσημη ανακοίνωση. «Μόλις βρούμε τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε, θα το κάνουμε», είπε

Η συζήτηση του Έλον Μασκ με τον χρήστη του Twitter:

12 kids trapped in a cave. Elon Musk to the rescue... This guy is everywhere.