Ο Τριντό κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση: Δεν ενήργησα ανάρμοστα αλλά… συγγνώμη

06/07/18 • 18:08 | UPD 06/07/18 • 20:56

Newsroom eleftherostypos.gr

Περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης με πρωταγωνιστή τον Καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό και ία δημοσιογράφο ήρθε στο φως της δημοσιότητας. 

Περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης με πρωταγωνιστή τον Καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό και ία δημοσιογράφο ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ο Τριντό παραδέχτηκε δημόσια πως τότε είχε ζητήσει συγγνώμη στην γυναίκα που τον κατηγορεί ότι την είχε «θωπεύσει». Ωστόσο η ίδια απέφυγε να κατονομαστεί επειδή δεν θέλει να δώσει διαστάσεις στο θέμα και να την ενοχλούν με ερωτήσεις.

«Δεν αισθάνομαι ότι ενήργησα ανάρμοστα με κανένα τρόπο, αλλά σέβομαι το γεγονός ότι κάποιος άλλος πιθανόν να το βίωσε εντελώς διαφορετικά. Αν ζήτησα τότε συγγνώμη θα ήταν μάλλον επειδή θεώρησα ότι δεν ένιωσε βολικά με την επικοινωνία που είχαμε», δήλωσε ο Τριντό αναφερόμενος στο περιστατικό.

Ο Τριντό, η κυβέρνηση του οποίου επεξεργάζεται ένα νέο σχέδιο νόμου κατά της παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο, έχει δεχτεί έντονη κριτική από τον καναδικό Τύπο τις τελευταίες εβδομάδες για το περιστατικό που είχε συμβεί σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Κρέστον της Βρετανικής Κολομβίας πριν από σχεδόν 20 χρόνια.

Την εποχή του περιστατικού ο Τριντό δεν είχε ακόμη ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά ήταν ευρέως γνωστός στους Καναδούς ως ο γιος του πρωθυπουργού Πιερ Τριντό.