Ο Ζεεχόφερ αποκαλύπτει το deal Μέρκελ-Τσίπρα; Θα γυρίζουν στην Ελλάδα πρόσφυγες που θα εντοπίζονται στα γερμανικά σύνορα

05/07/18 • 17:20 | UPD 05/07/18 • 17:20

Newsroom eleftherostypos.gr

Ξεκάθαρος ότι οι πρόσφυγες που θα βρίσκονται στα γερμανικά σύνορα με την Αυστρία προερχόμενοι από την Ελλάδα και την Ιταλία θα πρέπει να επιστραφούν σε Αθήνα και Ρώμη αντίστοιχα

«Οι πρόσφυγες που θα βρίσκονται στα γερμανικά σύνορα με την Αυστρία προερχόμενοι από την Ελλάδα και την Ιταλία θα πρέπει να επιστραφούν εκεί» τόνισε ο υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας Χοστ Ζεεχόφερ μετά τη σημερινή συνάντηση του με τον Αυστριακό καγκελάριο Κουρτς στην Βιέννη.

«Οι πρόσφυγες που έχουν εγγραφεί και έχουν κάνει αίτηση για άσυλο στην Ιταλία και την Ελλάδα, αλλά εμφανίζονται στα σύνορα της Αυστρίας θα μεταφέρονται σε «τράνζιτ» κέντρα και από εκεί θα επιστρέφονται στην Ρώμη και στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεεχόφερ μετά τη συνάντηση του με τον Αυστριακό καγκελάριο παρόλο που η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει προβεί ακόμα σε καμία συμφωνία με το Βερολίνο.

«Τρία τέταρτα των προσφύγων που φτάνουν στα γερμανικά σύνορα είναι από την Ελλάδα και την Ιταλία», ανέφερε χαρακτηριστικά.