Ξέθαψαν τον Σουλεϊμάνογλου γιατί μία Γιαπωνέζα λέει πως είναι κόρη του!

05/07/18 • 12:32 | UPD 05/07/18 • 16:39

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο θάνατος του Ναϊμ Σουλεϊμάνογλου είχε προκαλέσει σοκ στην Τουρκία και θλίψη στον παγκόσμιο αθλητισμό. Ωστόσο λιγότερο από έναν χρόνο μετά, γίνεται εκταφή της σορού του για να γίνει εξέταση DNA.

Η εκταφή μάλιστα έγινε μετά την έγκριση από τουρκικό δικαστήριο του αιτήματος μιας Γιαπωνέζας, που υποστηρίζει ότι είναι κόρη του θρυλικού αρσιβαρίστα.

Οι Τουρκάλες κόρες του είχαν αντιταχθεί στην εκταφή της σορού του πατέρα τους, αλλά το δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως. H Σεκάι Μόρι (δεξιά) με την Τουρκάλα δικηγόρο της H Σεκάι Μόρι (δεξιά) με την Τουρκάλα δικηγόρο της

«Η εκταφή είναι μια συνηθισμένη διαδικασία σε υποθέσεις πατρότητας, όταν ο πατέρας είναι νεκρός», δήλωσε η δικηγόρος της Σεκάι Μόρι, προσθέτοντας ότι τα δείγματα DNA του αρσιβαρίστα που είχε το νοσοκομείο ήταν «ανεπαρκή για τεστ πατρότητας».

Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Σουλεϊμάνογλου είχε γράψει στη διαθήκη του ότι η Μόρι «έχει δικαιώματα στην κληρονομιά του».

Ο αρσιβαρίστας φέρεται να γνώρισε τη μητέρα της, Κυόκο Μόρι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988. Η κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερή του Γιαπωνέζα έζησε για κάποιο διάστημα με τον Σουλεϊμάνογλου στην Άγκυρα, όπου έφερε στον κόσμο την κόρη του το 1991. Αργότερα χώρισαν κι η Μόρι δεν μπόρεσε να τον ξαναδεί όταν επισκέφθηκε μερικά χρόνια μετά την Τουρκία με την κόρη τους.

Μετά το θάνατό του, η Σεκάι Μόρι εντοπίστηκε στην Ιαπωνία χάρις στις προσπάθειες του αδελφού του, Μουχαρέμ Σουλεϊμάνογλου. Ο Τούρκος αρσιβαρίστας δεν παντρεύτηκε ποτέ, αλλά απέκτησε τέσσερα παιδιά από τρεις γυναίκες, σύμφωνα με τη Habertürk.

Ο γεννημένος στη Βουλγαρία «Ηρακλής τσέπης», όπως τον αποκαλούσαν, πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο σε ηλικία 50 ετών, ένα μήνα αφότου υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος, καθώς έπασχε από χρόνια κίρρωση.