Τραγικός ο απολογισμός των θυμάτων

Δώδεκα νεκροί σε ναυάγιο στην Ινδονησία: Εικόνες-σοκ με ανθρώπους στη θάλασσα

03/07/18 • 15:52 | UPD 03/07/18 • 15:54

Newsroom eleftherostypos.gr

Τουλάχιστον 12 νεκροί άνθρωποι είναι ο τραγικός απολογισμός από το ναυάγιο ενός ferry boat στην Ινδονησία. Το πλοίο μετέφερε ταξιδιώτες ο οποίοι αφού είδαν το σκάφος να βυθίζεται προσπαθούσαν τρομοκρατημένοι να σωθούν.

Τουλάχιστον 12 νεκροί άνθρωποι είναι ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου ενός ferry boat στην Ινδονησία. Το πλοίο μετέφερε ταξιδιώτες ο οποίοι αφού είδαν το σκάφος να βυθίζεται προσπαθούσαν τρομοκρατημένοι να σωθούν.

Κάποιοι από τους επιβάτες πήδηξαν ακόμη και στη θάλασσα προκειμένου να γλυτώσουν, ενώ περίμεναν την άφιξη των σωστικών συνεργείων.

Στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου φαίνεται το πλοίο το οποίο το οποίο έχει αρχίσει να βυθίζεται και να γέρνει θυμίζοντας εικόνες… Τιτανικού. Οι έντρομοι επιβάτες φορούν τα σωσίβιά τους και προσπαθούν να πέσουν στην θάλασσα με ασφαλή τρόπο.

Αρκετοί επιβάτες ανέβασαν φωτογραφίες και βίντεο στα social media δείχνοντας αυτοκίνητα αλλά και ανθρώπους να επιπλέουν. Συνολικά, το πλοίο μετέφερε 139 άτομα και όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ δεν διέθετε, όπως θα έπρεπε, σωσίβια για όλους τους επιβαίνοντες.

Ένα από τα αυτοκίνητα που βυθίστηκαν μετέφερε 1,5 εκατομμύριο λίρες σε μία τράπεζα. Συνολικά, στο σκάφος υπήρχαν 14 φορτηγά, 2 λεωφορεία και 48 αυτοκίνητα. Το πλοίο βρισκόταν μόλις 15 λεπτά από το λιμάνι, όταν άρχισε να βυθίζεται.

Το ναυάγιο συνέβη λόγω ενός ρήγματος που δημιουργήθηκε στο κάτω μέρος του στον πορθμό του Σελαγιάρ, ανοικτά της Ινδονησίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το KM Lestari μετέφερε 139 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο που ενώνει την Μπίρα, στο νησί Σουλαγουέζι, με την Παματάτα, στο νησί Σελαγιάρ.

Το συμβάν έρχεται λίγα 24ωρα μετά τις εκκλήσεις των πολιτών για να ανασυρθούν τα περίπου 200 πτώματα των ανθρώπων που πνίγηκαν σε άλλο ferry boat σε λίμνη η οποία χτυπήθηκε από έκρηξη ηφαιστείου στη χώρα.