Σφοδρή κόντρα στην Ιταλία για τις μαύρες αθλήτριες που κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο [εικόνες-βίντεο]

02/07/18 • 16:40 | UPD 02/07/18 • 16:40

Newsroom eleftherostypos.gr

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στην Ιταλία, με αφορμή το χρυσό μετάλλιο της ιταλικής ομάδας γυναικών 4Χ400, εχθές στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στην Ιταλία, με αφορμή το χρυσό μετάλλιο της ιταλικής ομάδας γυναικών 4Χ400, εχθές στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Σημείο αναφοράς για τις τέσσερις αθλήτριες, Μαρία Μπενεντίκτα Τσιγκμπόλου, Φολορούνσο, Λουκούντο και Γκρεντότ, πως είναι μαύρες.

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι, αλλά και ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας, Ρομπέρτο Σαβιάνο, έγραψαν μηνύματα στα social media:

«Η πιο όμορφη είδηση της χθεσινής ημέρας, έφτασε από τους Μεσογειακούς Αγώνες και όχι από την Ποντίντα. Κέρδισε η Ιταλία που δεν φοβάται», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ματέο Ρέντζι.

«Τα δικά τους χαμόγελα είναι η απάντηση στην ρατσιστική Ιταλία της Ποντίντα. Η πολυπολιτισμική Ιταλία που γεννήθηκε από το δημοκρατικό όνειρο δεν θα σταματήσει», ανέφερε ο Σαβιάνο.

Τα Tweets αυτά δόθηκαν ως απάντηση στο χθεσινό του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι,(«πρώτα οι Ιταλοί»).

Στην επίθεση πέρασε και έτερος υπουργός, ο Τζανμάρκο Τσεντινάο: «Κερδισμένα 156 μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες και ο Σαβιάνο με τον Ρέντζι θυμούνται μόνο αυτά που κέρδισαν οι αθλήτριες που είναι μαύρες. Ποιος είναι ο ρατσιστής; Μπράβο σε όλους τους Ιταλούς αθλητές. Οι πραγματικοί ρατσιστές είναι εκείνοι που ξεχνούν όλους τους άλλους αθλητές που έχουν κερδίσει μετάλλια».

Copy link
Powered by Social Snap