Θα προβούν και σε κοινή δήλωση

«Κλείδωσε» η συνάντηση κορυφής του Τραμπ με τον Πούτιν – Στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι

28/06/18 • 15:16 | UPD 28/06/18 • 15:16

Newsroom eleftherostypos.gr

Στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι θα γίνει η συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι θα γίνει η συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Χθες ο Τραμπ τόνισε στους δημοσιογράφους ότι θα συζητήσει με τον Πούτιν τον πόλεμο στη Συρία και την κατάσταση στην Ουκρανία. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πιστεύει ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποτελεί μέρος των συζητήσεων που επηρεάζουν παγκόσμια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε ακρόασή του σε επιτροπή της Γερουσίας.

Σε ερώτηση κατά πόσον η Ρωσία θα πρέπει να αποτελέσει μέρος της Ομάδας των Επτά, G7, ο Πομπέο τόνισε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να μιλήσει ο ίδιος για αυτό, προσθέτοντας ότι: «ο πρόεδρος πιστεύει βαθύτατα ότι η συμμετοχή της Ρωσίας σε αυτές τις σημαντικές γεωστρατηγικές συνομιλίες είναι αναπόφευκτη, και υπάρχει μακρά ιστορία αυτών».

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τραμπ, ο Τζον Μπόλτον και ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, ο Γιούρι Ουσακόφ ανέφεραν ότι αύριο Πέμπτη η Μόσχα και η Ουάσινγκον θα κάνουν ταυτόχρονα ανακοινώσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής της συνόδου κορυφής των δύο ηγετών.

Επισημαίνεται ότι οι δύο πρόεδροι, μετά το τέλος των συνομιλιών τους, θα προβούν σε κοινή δήλωση η οποία θα σκιαγραφήσει τα περαιτέρω βήματα των δύο μερών στο πλαίσιο της βελτίωσης των διμερών σχέσεων και στο πλαίσιο των κοινών δράσεων στην διεθνή σκηνή και στο πλαίσιο των εγγυήσεων της διεθνούς σταθερότητας και ασφάλειας.